Wi-Fi 7 destekli VDSL modem önerisi

şehirciasım

Çalışkan
Bu konulara çok hakim değilim ama evimde VDSL altyapı mevcut. Wi-Fi 7 destekleyen cihazları kullanabiliyor muyum? Kullanabiliyorsam önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, VDSL altyapınız varsa Wi-Fi 7 destekleyen cihazları kullanabilirsinz

ASUS ROG Rapture GT-BE98
TP-Link Archer BE800

VDSL altyapınızda Wi-Fi 7 cihazları kullanabilirsiniz, ancak internet hızınız altyapıyla sınırlı olacağından Wi-Fi 7’nin faydalarını daha çok yerel ağda (dosya aktarımı, oyun, VR/AR) görürsünüz. Bütçeniz yüksekse ASUS ROG Rapture GT-BE98 veya TP-Link Archer BE800 gibi Wi-Fi 7 modem/router’lar idealdir.

Bu konulara çok hakim değilim ama evimde VDSL altyapı mevcut. Wi-Fi 7 destekleyen cihazları kullanabiliyor muyum? Kullanabiliyorsam önerileriniz nedir?

VDSL için Wi-Fi 7 çok fazla gelir Wi-Fi 6 cihazlar yeterli olur eğer elinde VDSL modem varsa yanına Wi-Fi 6 router alman yeterli olur ben TD 9970V3 VDSL modem ile birlikte Xiaomi AX3000T routerını OpenWrt kurarak kullanıyorum 75/10 Mbit VDSL bağlantım var SQM ve zapret ile cihaz çok rahat ve performanslı çalışıyor çekim gücüde çok iyi evin her yerinde çekiyor.

VDSL için ben WiFi 5 Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Aldığınız cihazın WiFi sürümünden çok kendini kanıtlamış bir model olmasına dikkat edin. 3+1 175 metrekare evde 4 dişe düşen nokta bile yok. Aynı evde gigabit Superonline hatta bağlı WiFi 6 Keenetic Hopper var. Çekim gücü adına inanın çok benzerler.

Merhaba,
Bende TD 9970V3 VDSL modem kullanıyorum. Hat max. 50 mb destekliyor. Ara sıra modem kaynaklı sıkıntı yaşadığı düşünüyorum belki de hattaki yoğunluktandır bilemiyorum. Hali hazırda kablosuz oda termostatı, 3 tel, robot süpürge ve google tv var. İkinci el Keenetic Extra DSL KN-2112 almayı düşünüyorum. Sizin bu şekilde "TD 9970V3 VDSL modem ile birlikte Xiaomi AX3000T router" kullanma sebebiniz wifi 7den faydalanmak için mi? Bana yalnızca Keenetic yeterli diye düşünüyorum sizce nasıl kullanmalıyım. Birde Huawei Wifi BE3 var router olarak F/P ürünü. Bu şekilde kombinasyona gerek var mı yoksa Keenetic yeterli mi sizce? 5Ghzden faydalanmak istiyorum ve modem çok uzun süredir kullanılıyor. Daha güncel bi modem ile değiştirmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…