Şu an evimdeki Wi-Fi ile YouTube’dan sorunsuz şekilde 4K video izleyebiliyorum ya da bir oyunu oynarken bağlantıda hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak Twitter’da bir tweeti açıp mesajları okumak istediğimde, YouTube’da bir videonun yorumlarını görmek istediğimde ya da WhatsApp’ta bir mesaj göndermek istediğimde bağlantı ya aşırı yavaşlıyor ya da hiç açılmıyor/gönderilmiyor.
Neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
İndirme hızınız ne kadar? FAST.com'un kolaylıkla gerçekleştirilen internet hız testi, internet servis sağlayıcınızın yaklaşık hızını saniyeler içinde ölçmenizi sağlar.
fast.com
Modemin yanında test yaparak hızını öğrenebilirsin hızın bu değerlerden düşükse sorun burdan kaynaklıdır.
İndirme hızınız ne kadar? FAST.com'un kolaylıkla gerçekleştirilen internet hız testi, internet servis sağlayıcınızın yaklaşık hızını saniyeler içinde ölçmenizi sağlar.
fast.com
Modemin yanında test yaparak hızını öğrenebilirsin hızın bu değerlerden düşükse sorun burdan kaynaklıdır.
Açılmıyor diye bahsettiğin cihazda mı 800 download alıyorsun.
Sorunun internet hızımla alakalı olduğunu düşünmüyorum. 800 download laptopum ethernet kablosuyla bağliyken aliyorum ama wifideyken de aşırı büyük bir düşüş yok.
Eğer telefondanda bilgisayardaki gibi yüksek bir hız aldığınızı düşünüyorum. Telefonunuz iPhone olarak göründüğü için elinizle Wi-Fi ayarlarında değiştirebileceğiniz DNS ayarı aklıma geldi bir tek.
Sorunun telefonunuzda olduğuna emin misiniz evdeki diper cihazlar böyle bir sorun yaşıyorsa sorun modem kaynaklı olabilir belki.
Eğer telefondanda bilgisayardaki gibi yüksek bir hız aldığınızı düşünüyorum. Telefonunuz iPhone olarak göründüğü için elinizle Wi-Fi ayarlarında değiştirebileceğiniz DNS ayarı aklıma geldi bir tek.
Sorunun telefonunuzda olduğuna emin misiniz evdeki diper cihazlar böyle bir sorun yaşıyorsa sorun modem kaynaklı olabilir belki.