Wi-Fi ile 4K video sorunsuzken mesaj ve yorumlar neden açılmıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muratbas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 152
  • Etiketler Etiketler
    gecikme

muratbas

Çalışkan
Merhabalar, doğrudan sorunumdan bahsedeceğim.

Şu an evimdeki Wi-Fi ile YouTube’dan sorunsuz şekilde 4K video izleyebiliyorum ya da bir oyunu oynarken bağlantıda hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak Twitter’da bir tweeti açıp mesajları okumak istediğimde, YouTube’da bir videonun yorumlarını görmek istediğimde ya da WhatsApp’ta bir mesaj göndermek istediğimde bağlantı ya aşırı yavaşlıyor ya da hiç açılmıyor/gönderilmiyor.

Neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

4k 30FPS video için önerilen hız 20mpbs
4k 60fps video için 30mpbs önerilmiş

Modemin yanında test yaparak hızını öğrenebilirsin hızın bu değerlerden düşükse sorun burdan kaynaklıdır.

800 download aliyorum
Açılmıyor diye bahsettiğin cihazda mı 800 download alıyorsun.

Sorunun internet hızımla alakalı olduğunu düşünmüyorum. 800 download laptopum ethernet kablosuyla bağliyken aliyorum ama wifideyken de aşırı büyük bir düşüş yok.

Bilgisayarda Kaspersky yada herhangi bir antivirüs kurulu mu?

Google kullandığınızı varsayıyorum başka bir tarayıcı denediz mi Brave olur Edge olur?

Bilgisayarda Kaspersky yada herhangi bir antivirüs kurulu mu?

Google kullandığınızı varsayıyorum başka bir tarayıcı denediz mi Brave olur Edge olur?
Telefonumda yaşıyorum bu sorunu. Bilgisayarımı geçen gün servise götürdüğüm için aynı sorun bilgisayarımda da var mı yok mu bir fikrim yok.

Şu an bu postu yayınlamak bile bir 15 20 saniye alıyor.

Eğer telefondanda bilgisayardaki gibi yüksek bir hız aldığınızı düşünüyorum. Telefonunuz iPhone olarak göründüğü için elinizle Wi-Fi ayarlarında değiştirebileceğiniz DNS ayarı aklıma geldi bir tek.

Sorunun telefonunuzda olduğuna emin misiniz evdeki diper cihazlar böyle bir sorun yaşıyorsa sorun modem kaynaklı olabilir belki.

Kendi baktığım kadarıyla DNS ayarlarıyla alakalı bir olay olduğunu düşünüyorum ben de ama nasıl değiştireceğim hakkında bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…