Wi-Fi'a QR kod ile bağlanmayı kapatma

Makaleler
6
Arkadaşlar biliyorsunuz bir ağa kayıtlı cihaz aracılığıyla başka bir cihaz QR kod okutarak Wi-Fi'a bağlanabiliyor. Ben kendi internetimde bu durumun olmasını istemiyorum. Modemim ZyXEL, modem arayüzüm de ZyXEL'in arayüzü dolayısıyla. Bu QR kod ile Wi-Fi'a bağlanma özelliğini kapatabiliyor muyuz? Bilginiz var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatamazsınız, bu olay modeminizden bağımsız gerçekleşiyor çünkü.

QR kodunu telefon oluşturuyor dolayısıyla modemden ayarlanamaz. Sorun nedir belki başka bir şekilde çözeriz?

QR kod içinde ağ ismi ve şifresi gibi bilgiler var. Bunu telefon/tablet/cihaz oluşturuyor. Bunu modem engelleyemez sanırım.

Bu QR kod birine şifreyi söylemek ile aynı şey zaten Google lens ile QR kodu okutursanız yazı olarak şifreyi de verir. Hatta şu anki Xiaomi cihazlarda QR'ın altında şifrede yazıyor. Modemden tek yapabileceğiniz kullanıcı sınırı getirmek veya girenler bir daha girmesin diye engellemek.

Bunun modem ile bir ilgisi yok. Önlem olarak kendi ağınıza insanları bağlamayıp modem üzerinden misafir ağı oluşturup ona bağlayabilirsiniz.

Aslında yaşadığım bir sorun şu anda yok ancak bunu öğrenince beni rahatsız etti açıkçası. QR kod ile birinin internete bağlanabilmesini istemem.
QR kod olmasa da fark etmez ki zaten. Ağınıza bağlı bir kişi şifreyi ve şifreleme yöntemini kolayca görebilir ve paylaşır. Burada güvenlik bizzat şifreyi ve şifreleme yöntemini korumakla başlıyor. Veyahut MAC filtreleme açacaksınız ve mevcut cihazları ekleyip harici cihazları tamamen kapatacaksınız. Tabi yeni bir cihaz bağlayacağınız zaman arayüze girip cihazı bizzat eklemeniz gerekir. SSID gizlemek de bir tür güvenlik sağlar, modem isminiz taramalarda gözükmez. Gerektiği zaman arayüzden açıp kapatırsınız. Yani sonuç olarak şifreyi koruyun.

Varsayılan olarak gelen kablosuz ağ şifrenizi değiştirirseniz yeterli olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…