Ciddi demesi kesin virus oldugu anlamina gelmez. Hala false-positive ihtimali var acikcasi. Malwarebytes tam tarama temiz cikmis, bunun disinda Emsisoft Emergency Kit ve Kaspersky Virus Removal Tool ile de tam tarama yapar misin?
Ayrica kullandigin isletim sistemi Windows 10. Eger duz tuketici surumleri ise ve ESU'ya kaydolmadiysan guvenlik yamalarindan faydalanamazsin. ESU'ya kayit ol. Bir de, ben Windows 10 kullandigim zamanlarda; Ne zaman yeni bir imaj takilsa sistem donuyordu. Virusle alakasiz bir sekilde tamamen, boyle bir sorun vardi isletim sisteminde. Ayni sorunu Windows 11'e gectikten sonra ayni dosyalarda dahi yasamiyorum. Sizin donma da benim yasadigima benzer olabilir. Defender her ne kadar cok gelismis olsa da hala bayagi sorunu var. Ozellikle Windows 10'daki Defender biraz daha kotu.
Hocam halen endişeleniyorum, C diski önemli değil benim için ama D diski önemli. İçindeki dosyalara zarar gelmiş midir veya bulaşmış mıdır? D diskindeki EXE dosyalarını sildim.
@EDCrasher, JPG, PNG gibi dosyalar cogunlukla enfekte olamaz. Zero-day acigi falan gerekli. Kaldi ki ortada bir enfeksiyon olup olmadigindan dahi emin degiliz.
Yine de icin rahat etsin istiyorsan. D diskindeki onemli olan dosyalari guvenli bir sekilde yedekle. Ardindan temiz kurulum yap.
Formattan sonra yedekleri acmadan once EEK ve Malwarebytes ile tekrar tarat.
@EDCrasher, JPG, PNG gibi dosyalar cogunlukla enfekte olamaz. Zero-day acigi falan gerekli. Kaldi ki ortada bir enfeksiyon olup olmadigindan dahi emin degiliz.
Yine de icin rahat etsin istiyorsan. D diskindeki onemli olan dosyalari guvenli bir sekilde yedekle. Ardindan temiz kurulum yap.
Formattan sonra yedekleri acmadan once EEK ve Malwarebytes ile tekrar tarat.
@EDCrasher, exe'leri silmen riski azaltir da enfeksiyon gerceklestiyse bunu ortadan kaldiracagini garanti etmez. Modern malware'ler cok kompleks davranislara sahiptir. Sadece mevcut olan dosyalari enfekte etmezler.
Ama yukarida dedigim gibi yaparsan risk cok dusuk olur.
@EDCrasher, exe'leri silmen riski azaltir da enfeksiyon gerceklestiyse bunu ortadan kaldiracagini garanti etmez. Modern malware'ler cok kompleks davranislara sahiptir. Sadece mevcut olan dosyalari enfekte etmezler.
Ama yukarida dedigim gibi yaparsan risk cok dusuk olur.
Emsisoft Emergency Kit. Second-opinion scanner. Yani manuel tarama yapmanizi saglayan bir arac. Hem BitDefender motorunu hem de kendi Emsisoft motorunu kullaniyor. Tehdit tespit orani oldukca basarili bir arac.
Emsisoft Emergency Kit scans and cleans your infected PC thoroughly. For malware removal it uses two major antivirus scan engines. EEK is fully portable, no setup required. Efficient removal of Viruses, Bots, Spyware, Keyloggers and Trojans for commercial use
Emsisoft Emergency Kit. Second-opinion scanner. Yani manuel tarama yapmanizi saglayan bir arac. Hem BitDefender motorunu hem de kendi Emsisoft motorunu kullaniyor. Tehdit tespit orani oldukca basarili bir arac.
Emsisoft Emergency Kit scans and cleans your infected PC thoroughly. For malware removal it uses two major antivirus scan engines. EEK is fully portable, no setup required. Efficient removal of Viruses, Bots, Spyware, Keyloggers and Trojans for commercial use
D diskinden de bir şey çıkmadı, formattan sonra Malwarebytes ile tekrar tararım. Fakat anlamıyorum, üstteki arkadaş PC'ye flash taktığı an girdiğini söylemişti. Bendeki false-positive olmadığını varsayarsak nasıl bulaşmadı?