YusufYusufBinks
Yetkin
- Makaleler
- 8
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 veya 11 kullanıyorsanız Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni (UAC) Regedit üzerinden (Denetim Masası üzerinden değil) tamamen kapatıyor musunuz? Eğer UAC'nin Regedit üzerinden nasıl tamamen kapatılacağını merak ediyorsanız vakti zamanında Technopat'ta yayınladığım rehberime bakabilirsiniz:
www.technopat.net
Ben şahsen tamamen kapatıyorum. Bazı ufak yan etkileri var, mesela bazı UWP uygulamalarında (hepsinde değil) oturum açma kutucuğu UAC kapalıyken çalışmıyor, açılıp kapanıyor. UAC'yi geçici olarak açıp (yeniden başlatma gerekli) uygulamada oturum açıyorum ve sonra Regedit'ten UAC'yi geri kapatıyorum (yine yeniden başlatarak elbette) ve uygulama sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Ancak ben şahsen bu tarz ufak yan etkileri yaşamayı her seferinde CMD'yi yönetici olarak çalıştır deyip durmaya tercih ederim.
Rehber: Windows 11'de UAC'yi tamamen kapatma
Merhaba arkadaşlar. Bu rehberde Windows 11'de UAC'yi nasıl tamamen devre dışı bırakabileceğinizi anlatacağım. UAC özelliği Windows Vista ile geldi. UAC'nin amacı zararlı yazılımların veya diğer istenmeyecek yazılımların doğrudan yönetici yetkileriyle çalışmasını engellemek. XP döneminde...
Ben şahsen tamamen kapatıyorum. Bazı ufak yan etkileri var, mesela bazı UWP uygulamalarında (hepsinde değil) oturum açma kutucuğu UAC kapalıyken çalışmıyor, açılıp kapanıyor. UAC'yi geçici olarak açıp (yeniden başlatma gerekli) uygulamada oturum açıyorum ve sonra Regedit'ten UAC'yi geri kapatıyorum (yine yeniden başlatarak elbette) ve uygulama sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Ancak ben şahsen bu tarz ufak yan etkileri yaşamayı her seferinde CMD'yi yönetici olarak çalıştır deyip durmaya tercih ederim.