Windows 10 2021 LTSC'de masaüstünde sağ Click çalışmıyor ve bazı ayarlar bozuk

squex

Başarılı
Öncelikle birkaç gün önce duvar kâğıdım kaybolup düz siyah olmuştu. Duvar kâğıdım açıp kapatınca düzelmişti. Sonraki günlerde duvar kâğıdımı değiştirmeye çalıştım fakat istediğim resme sağ tıklayıp "duvar kâğıdı olarak ayarla" dediğimde değişmiyordu. Şimdi ise masaüstünde sağ tık yapmak sanırım explorer.exe'nin çökmesine neden oluyor ve ayrıca ayarlarda kişiselleştirmeyi açamıyorum. Virüs falan mı yedim, ne oldu anlamadım. Fikri, çözümü olan var mı?

Başlat'a sağ tıklayıp PowerShell yönetici olarak çalıştır, sonra bu komutları sırayla dener misin?

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Başlat'a sağ tıklayıp PowerShell yönetici olarak çalıştır, sonra bu komutları sırayla dener misin?

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
İkisini de denedim değişiklik olmadı malesef neden italik yazıyor şu an onu da anlamadım.

Görev yöneticisine gir oradan explorer.exe ya da Dosya Gezgini'ni bulup yeniden başlatmayı dene.

Denedim değişiklik yok. Yeniden başlatmayı falan da denedim. Bu işin sonu formata doğru gidiyor gibi.
Hocam Windows+r yapıp msconfig yaz oradan önyükleme sekmesine gel ve güvenli önyükleme seçeneğini işaretle ve en az seçeneğini işaretle ondan sonra uygula deyip bilgisayarı yeniden başlatın. Bu da olmazsa format atın bence.

Windows USB'si ile format atmadan sistemi onarabilirsin. Eksik ya da bozuk dosyaları düzeltir.

Windows USB'si ile format atmadan sistemi onarabilirsin. Eksik ya da bozuk dosyaları düzeltir.
Windows defender ile tam tarama yapiyorum bitince deneyecegim.

Hocam virüs varsa işe yaramayabilir.

Virüs güvenli modda belli olur, Windows'u normal modda taratınca virüsü tam yakalama şansı yok, güvenli modda taratması daha mantıklı. Virüs varsa sadece sağ tık ile kalmaz, kendi kendine sekme falan açar, farklı durumlar da yaşar. LTSC bu hataları çok yapar. Virüs varsa, virüs silindi diyelim, sağlam dosyaları da silecek, virüs silme işleminden sonra mecbur yine onarma yapması lazım, sistem sağlıklı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…