Çözüldü Windows 10 22H2 işletim sisteminde ".PNG" dosyaları açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
O kadar Windows 10 kaymak gibi, desteği kesilene kadar 11'e geçmem dedik; nazar değdi...

Bugün bilgisayarı açtığımda böyle bir sorunla karşılaştım. JPG dosyaları sorunsuzca açılırken PNG dosyaları açılmıyor. Ve normalde bu PNG dosyalarının solundaki simgede o dosyanın ön izlemesi yer alırken şu anda ön izleme yok PNG dosyalarında, Windows'a ait resimler simgesi var. Gerçi aynı sorun JPG dosyalarında da olmaya başladı ancak en azından JPG dosyaları açılıyor. PNG dosyaları direkt açmaya çalıştığımda "bu ms-paint bağlantısını açmak için yeni bir uygulamaya ihtiyacınız var." diyor. Orada bu uzantıyı açmak için uygulama seç ekranında tek çıkan uygulama Microsoft Store olarak gözüküyor. Denediğim şeyler;

• Windows Update üzerinden güncellemeleri kontrol etmek.
  • Microsoft Store üzerinden güncellemelerin hepsini almak.
  • CMD üzerinden SFC /scannow ve DISM komutlarının hepsini sırasıyla girmek.
  • En son bilgisayarı yeniden başlatmak.
Maalesef bu denediklerim işe yaramadı, bilgisayarı reboot ettiğimde hâlâ aynı sorun devam ediyordu. Bunu nasıl çözerim acaba, bilginiz var mı arkadaşlar?

Çözüm
Windows 10'u bitirmeye çalışıyorlar sanırım bende de aynısı oldu dosyaları WhatsApp üzerinden kendime gönderip o şekilde kullandım daha sonra kendi kendine düzeldi.
Sanmam ben ya, Microsoft'tan her şey beklenir de henüz desteği kesilmemişken bile bile sırf millet 11'e geçsin diye sorunlar çıkartmazlar bence. Bu arada konu açmak yerine biraz daha uğraşsaymışım, yaparmışım.

Çözümü çok basitmiş, kendi kendime kurcalarken yaptım. PNG dosyasına tıklayıp açmaya çalıştıktan sonra nedense hangi uygulama ile açacağımızı seçemiyorduk. (Yani nedense sadece Microsoft Store çıkıyordu) Ancak dosyaya çift tıklamadan, direkt sağ tıklayıp "Birlikte aç" kısmına gelip, buradan "Fotoğraflar" uygulamasını seçip aşağıdan ".png bağlantılarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" seçeneğini tikleyip tamam dediğinizde sorun çözülüyor. Siz de aynı sorunu yaşarsanız böyle yapın basitçe. Ama zaten hep bende o şekilde ayarlıydı, neden kendi kendine sıfırlanmış orasını ben de anlamadım.

Windows 10'u bitirmeye çalışıyorlar sanırım bende de aynısı oldu dosyaları WhatsApp üzerinden kendime gönderip o şekilde kullandım daha sonra kendi kendine düzeldi.

Sanmam ben ya, Microsoft'tan her şey beklenir de henüz desteği kesilmemişken bile bile sırf millet 11'e geçsin diye sorunlar çıkartmazlar bence. Bu arada konu açmak yerine biraz daha uğraşsaymışım, yaparmışım.

Çözümü çok basitmiş, kendi kendime kurcalarken yaptım. PNG dosyasına tıklayıp açmaya çalıştıktan sonra nedense hangi uygulama ile açacağımızı seçemiyorduk. (Yani nedense sadece Microsoft Store çıkıyordu) Ancak dosyaya çift tıklamadan, direkt sağ tıklayıp "Birlikte aç" kısmına gelip, buradan "Fotoğraflar" uygulamasını seçip aşağıdan ".png bağlantılarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" seçeneğini tikleyip tamam dediğinizde sorun çözülüyor. Siz de aynı sorunu yaşarsanız böyle yapın basitçe. Ama zaten hep bende o şekilde ayarlıydı, neden kendi kendine sıfırlanmış orasını ben de anlamadım.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…