Çözüldü Windows 10 açılışta Phantom. Svc CMD açılıp 10 saniye bir şeyler yazılıp kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neurox

Becerikli
Dün yaşadım PC'yi kapatıp açtım ve CMD açılıp bir şeyler yazdı kendi kendine adı Phantom. Svc virüs tarattım buldu hepsini sildim ve her açtığımda bu çıkıyor. Ne yapmam lazım? Regedit'ten baktı.

1720211996795 (1).webp

M, run klasörüne orada da bir şey yok?

Buldum aynı aynı resim bakın böyle

1720254042916.webp

Nedir bu?

Kaspersky ile tam tarama yaptım yine bulamadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar biz sorunu şöyle çözdük:
Önce virüsü şu anda neredeyse hiç bir Anti-Virüs programı tespit edemiyor. Ve virüs Appdata/Roaming klasöründe bulunuyor.
Virüsün dosya konumunu şöyle bulabilirsiniz:
C:\Users\(Bilgisayarındaki kullanıcı adın neyse bunu buraya gir örneğin Mehmet ise Mehmet yap.)\Appdata\Roaming
Bunu Windows Gezgini'ne yazın. Virüsün dosya adı:
$phantom-SCV.cmd
Eğer bu dosyayı göremediyseniz Windows Gezgini görünüm ayarlarından gizli öğeleri göster ayarını aktif edip yeniden deneyin. Halen gözükmüyorsa, günün belirli saatlerinde bir kaç kez daha aynı klasörü kontrol edin zira virüs bazen gözüküp bazen gözükmüyor. Gördüğünüz anda Shift+Delete yaparak kalıcı olarak silin. Umarım virüs Anti-Virüs yazılımlarının veritabanına alınır ve biz de uğraş çekmek zorunda kalmayız, sorun devam ederse Techolay Sosyal'de yardım isteyin.
Obfuscate edilmiş basit bir kod. Zararlı kodu splitleyip splitlenen gruba göre ayrıştırıp sonrasında geçersiz karakterleri değiştirerek doğru Base64 verisi elde ediliyor. Sonra da Base64 decode edilip kod çalıştırılmış. Oturup statik analiziyle uğraşmaya değmez ANY.RUN raporu varken.

İyisi mi siz sistemi düzgün bir antivirüs programıyla taratın. Hangisini kullanmıştınız?

Dün yaşadım PC'yi kapatıp açtım ve CMD açılıp bir şeyler yazdı kendi kendine adı Phantom. Svc virüs tarattım buldu hepsini sildim ve her açtığımda bu çıkıyor. Ne yapmam lazım? Regedit'ten baktı.

Eki Görüntüle 62840

M, run klasörüne orada da bir şey yok?

Buldum aynı aynı resim bakın böyle

Eki Görüntüle 62843

Nedir bu?

Kaspersky ile tam tarama yaptım yine bulamadı.
Dediğiniz Anti-Virüs bir değişik adını bile duymadım. Acilen MBAM indirip Tarama yapın. Sonrasında ise Emsisoft Emergency Kit ile Malware Taraması yapın. Ve şu rehberi uygulayın:Rehber: Bilgisayar virüsleri nasıl temizlenir?

Obfuscate edilmiş basit bir kod. Zararlı kodu splitleyip splitlenen gruba göre ayrıştırıp sonrasında geçersiz karakterleri değiştirerek doğru Base64 verisi elde ediliyor. Sonra da Base64 decode edilip kod çalıştırılmış. Oturup statik analiziyle uğraşmaya değmez ANY.RUN raporu varken.

İyisi mi siz sistemi düzgün bir antivirüs programıyla taratın. Hangisini kullanmıştınız?

MBAM ile tarattım olmadı Kaspersky ile tarattım oda bulamadı bir şey ne yapacağım?

Hocam bu nasıl bir virüs ne yapar? Bilgisayarıma PC'mdeki olan Steam DC hesabım falan ne olur, anlatır mısınız?

MBAM ile tarattım olmadı Kaspersky ile tarattım oda bulamadı bir şey ne yapacağım?

MBAM ile nasıl olmadı ya? Siz tarattığınıza emin misiniz? Kaspersky ile umarım tam tarama yapmışsınızdır. O zaman Emsisoft Emergency Kit ile Malware taraması yapın.

MBAM ile tarattım olmadı Kaspersky ile tarattım oda bulamadı birşey napıcam?

Hocam bu nasıl bir virüs ne yapar? bilgisayarıma PC'mdeki olan Steam, Dc hesabım falan ne olur anlatır mısınız?
Hocam bilemiyorum çünkü elimde ne bir Virustotal raporu ne bir şey var. Başlangıçta açılan CMD penceresini Görev Yöneticisinden bulup Dosya konumunu açın ve o dosyayı Virustotal'e yükleyin.

Hocam bilemiyorum çünkü elimde ne bir VirusTotal raporu ne bir şey var. Başlangıçta açılan CMD penceresini Görev Yöneticisi'nden bulup Dosya konumunu açın ve o dosyayı VirusTotal'e yükleyin.

Hocam yemin billah nasıl bir şey bu görev yöneticisinde gözükmüyor. Regedit run klasörüne baktım orada da bir şey yok.

1720257020269.webp

Bu da bulamadı ne bu?

Hocam Appanyrun'a bakarsam Trojan gibi görünüyor ancak emin değilim bu kadar AV'nin bulaması çok ilginç. Başlangıç menüsünü atar mısın?

1720257115653.webp

Yemin ediyorum bilgisayar kullandığım günden beri her virüsle karşılaştım temizledim ama bu virüs hayatımda ilk defa duyuyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt