Modernize edilmiş hali zaten Windows 11 oluyor. Bunlar birbirinden çok bağımsız işletim sistemleri değil ki, aynı Windows NT'nin daha güncellenmiş halinin etrafını çevreliyor Microsoft, bol bol şişik çöplük telemetrik yazılım sokuyor her deliğe.. Oldu sana Windows 11. Windows 10 da berbat. Windows 7, XP, Vista bu kadar kötü emellerle inşa edilmiş işletim sistemleri olmadığı için fena değil onlar yine.

Yeni ASUS laptop almıştım, bir süre Windows 11 kullandım ve Windows 10'u denemek istedim. Yükledim ve bir de baktım ki Wi-Fi Driver'ını tanımamış bilgisayar. ASUS'un sitesine girdim, kullandığım laptopun sayfasına baktım ve bir de gördüm ki ASUS tüm driver'ları Windows 11 için özel paylaşmış. Desteklenen işletim sistemlerinde 10 yok. Ben yine de kurdum ve çalıştı ama problemliydi. Wi-Fi kendi kendine kopuyordu falan.

Neyse, nadir yaşandığı için problem etmedim ama ikinci fark ettiğim şey hoparlörlerden kötü ses çıkması oldu. Yine driver sayfasına girdim ve ASUS'un programına baktım, o da Windows 11 içindi sadece ama kurdum ve ses de bir gariplik olduğunu fark ettim. 11'deki gibi çıkmıyordu. Üstelik bazı Driver'lar hiç tanınmamıştı. Ne olduğunu bile anlamadım ve Windows Update de işe yaramadı.

Ben de Windows 11'e geri döndüm en sonunda. Her şeyi kendisi Windows Update üzerinden kurdu, ben sadece APU driver'ının en son sürümünü indirdim, o kadar. Windows 10 galiba eskimiş. 10 kullanmaya alışmıştım ama 11'e geçmek benim için zorunluluk oldu.

Yani markaların 10'dan desteği çekmesini beklemiyordum ama normal de olabilir tabii.

Destek bitti artık Microsoft'a göre 11 kullanmanızı istiyorlar artık 10nun devride kapanıyor yavaş yavaş

Modernize edilmiş hali zaten Windows 11 oluyor. Bunlar birbirinden çok bağımsız işletim sistemleri değil ki, aynı Windows NT'nin daha güncellenmiş halinin etrafını çevreliyor Microsoft, bol bol şişik çöplük telemetrik yazılım sokuyor her deliğe.. Oldu sana Windows 11. Windows 10 da berbat. Windows 7, XP, Vista bu kadar kötü emellerle inşa edilmiş işletim sistemleri olmadığı için fena değil onlar yine.
Ekim'de NVIDIA Windows 10 sürücü desteğini kesiyor, zoraki olarak 11'e geçeceğim ama asla default Windows 11 kullanmam. Custom ISO yapacağım, yine uğraştıracak.

Ryzen 7 7320U'lu laptopta Windows 11 sürücülerini Windows 10'a kurdum, pişman değilim. Windows 11, hem 8 GB'lık laptopa göre çok RAM yiyor hem de işlemci fanı hep sesli dönüyordu. Windows 10'da fan sesi duymadım bile. Windows 10'u eskiten Microsoft'un kendisi oldu. Intel hibrit çekirdek mimari güncellemesini Windows 10'a getirseydi ve ilk çıktığında destek verdiği DirectX 12.2 Ultimate'i de geri çekmeseydi, şu an hala Windows 10 kullanıyor olurdum.