• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber Windows 10 desteği kesildikten sonra ne olacak ve hangi işletim sistemi kullanılmalı

Ne zaman çıkar?

Bu sene çıkacak diyorlar.

Hocam NTLite'sız debloat yapsam olur mu ben modlamayı tercih etmiyorum.

Hocam NTLite'sız debloat yapsam olur mu ben modlamayı tercih etmiyorum.

Fark etmez.

Günün sonunda işletim sistemi ile boğuşma oranını minimuma indirmeniz lazım, o size hizmet etmeli siz ona değil. Asıl amacını hızlı, hatasız bir şekilde yerine getiremiyorsa kullanılmaması lazım. Biraz deneyin debloatlamayı, baktınız hala aynı W10'a dönersiniz. Düzelirse de kalırsınız.

Cikacaktir fakat bunun icin once var olan altyapiyi duzeltmeleri lazim. Bu haliyle Windows 11 LTSC bir ise yaramaz ki o kadar telemetri sacmaligiyla.

Bir de hocam Copilot entegresini nasıl yapacaklar oda var.

Valla benim yaptığım debloatta hizmetlerden çoğu şey kapalı defender arkada kafa ağrıtmasın diye dosyalarını sildim update kapalı Edge silinmiş vaziyette belki biraz daha uç noktaya gidersem shellexperincehost silerim ama ona girmek istemiyorum bildirimler menüsü için alternatif bir şey bulamadım şu anlık startmemuexperience host sildim.

Yani hocam NTLite'la ISO yapmamı mı öneriyorsunuz?

Hocam kesin linç yiyeceğim ama 13.nesil CPU var 10'da neden daha fazla performans alıyorum
Yukseltme ile gectiyseniz sorunlu bir uygulama vardir, v.s v.s. İhtimaller arttirilabilir. Normalde E-core'lari daha verimli kullanabildigi icin sizin nesil CPU'larda 11'in daha iyi calismasi lazim ama.
RAM'in az kullanılmasından dolayı mı?
Yahu hayir. 11'in sizin CPU'da normalde daha iyi calismasi lazim dememin sebebi islemci zamanlayicisi daha guncel ve verimli, bu yuzden cekirdeklere yuku daha iyi dagitiyor. RAM kullaniminin yuksek olmasini da bilemiyorum, 11'e gecerken bir hata yaptiginiz icin daha fazla kullanim aliyor olabilirsiniz.

11 kurulu geldi hocam yükseltmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…