• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber Windows 10 desteği kesildikten sonra ne olacak ve hangi işletim sistemi kullanılmalı

Bu sene çıkacak diyorlar.

Hocam NTLite'sız debloat yapsam olur mu ben modlamayı tercih etmiyorum.
Modlamayı sen yaptığın için sorun olmuyor. Ben senelerdir sonradan debloat yapıyorum ama farklılık olsun.

Evet o anlamda dedim, customize etmedim kendim diye.
Eğer doğru yaparsan iyi olabilir fakat ben pek beceremedim kendim sonradan debloat yapıyorum en iyi debloatımda ise Windows 11 1 GB RAM kullanımı nasıl yaptığımı bende pek çözemedim.

@Requiemm bu arada bu "linç yiyeceğim" konusu hakkında:

Genelde "Beğenmedim" ve "Haha" spam'i atılması yüzünden ve abuk subuk saldırıcı üsluplar neticesinde bir fikir belirtmeye korkar hale geliyorsunuz.

Beğenmedim tepkisi de kan kırmızısı gibi bir şey, aşırı baskın ve agresif görünüyor. O yüzden çok çok çok nadir beğenmedim atarım, o da gerçekten artık katlanılamayacak düzeyde bir kirlilik içeriyorsa. Onun dışında bilgim dahilinde olan bir şey ise doğrusunu yazarım, tartışma varsa da sağlıklı şekilde devam ettiririm "kazanma" veya "kaybetme" amacı olmadan.

O yüzden siz de ortada bir durum varsa çekinmeden söyleyin, düzgün bir şekilde kendinizi ifade ettiniz ve arada yanlış bir bilgi mi var? Herkes Haha mı atıyor? Gelip biz düzeltiriz insan gibi, doğrusunu da öğrenirsiniz biz de bilgilerimizi tekrar pekiştirmiş oluruz.

Yani sizlere bir şey anlatırken bizler de öğrendiklerimizi tekrar ediyoruz birnevi.

Hocam bana debloat atabileceğim bir rehber atabilir misiniz?

Konuda arkadaşlar atmışlar zaten sağ olsunlar, onları takip edersiniz.

Ben hocam dürüst konuşurum birinin dediğinin takmam ama Technopat sosyalde 13.nesil işlemci olup 10 kullananlara 11 kullanmanız gerekiyor diye zorlamalar yapanlar vardı o yüzden başta linç edilebilirim yazdım.

Ben hocam dürüst konuşurum birinin dediğinin takmam ama Technopat sosyalde 13.nesil işlemci olup 10 kullananlara 11 kullanmanız gerekiyor diye zorlamalar yapanlar vardı o yüzden başla linç edilebilirimn yazdım.

Boşverin, engelleyip geçin canınızı sıkanları. Ben öyle yapıyorum.

Modlamayı sen yaptığın için sorun olmuyor. Ben senelerdir sonradan debloat yapıyorum ama farklılık olsun.

Hocam sizin attığınız debloatı indirdim normal Windows 10 da yapsam biraz da olsa fark eder mi?

Hocam sizin attığınız debloatı indirdim normal Windows 10 da yapsam biraz da olsa fark eder mi?

"Kapat çeneni Windows 10" app'i atmıştım ben bir konuda bugün, o daha çok mahremiyet ayarları için. Ben direkt modlu Windows kurup üzerine ek olarak bazı zımbırtıları ve servisleri de kapatıyorum tam oluyor.

Şu.

Aslında aklımda güzel bir Windows 11 debloat rehberi var ama birazda üşeniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…