• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber Windows 10 desteği kesildikten sonra ne olacak ve hangi işletim sistemi kullanılmalı

Vallahi onu pek bilmiyorum ama bu kadar temizleme ardından Google ödül olarak veriyorum kendime ve Google kullanıyorum.

Hocam oreki hocamın attığı programı yaptım bir de debloatdan telemetry gibi şeylere devre dıoşı bıraktım boşta %38 kullanıyor.

Hocam oreki hocamın attığı programı yaptım bir de debloatdan telemetry gibi şeylere devre dıoşı bıraktım boşta %38 kullanıyor.

49'dan 38'e düştü.

Vallahi onu pek bilmiyorum ama bu kadar temizleme ardından Google ödül olarak veriyorum kendime ve Google kullanıyorum.

Bir de hocam Kaspersky Plus kullanıyorum 90 günlük lisans var Defender'ı kapatmalı mıyım?

Tamamen silmen daha iyi olabilir Kaspersky tek başına yeter verdiğim rehberi kullan ama rehberi uygulamadan önce defender içinden smartscreen kapat dosyaları silince birdaha kapatması mümkün olmuyor regedit üzerinden yapmak gerekiyor.

Ben Norton kullanıyorum Kaspersky kaç GB ram kullanıyor?

Tm hocam yapacağım iyi geceler.

Kaspersky şu an 50 yani ben gözlemlediğime göre 50 le 150 arasında dolanıyor ama yaptığım ayarlardan sonra 50 harcıyor hocam.

Kaspersky şu an 50 yani ben gözlemlediğime göre 50 le 150 arasında dolanıyor ama yaptığım ayarlardan sonra 50 harcıyor hocam.

Yani 50 150 arası bir şey oyun modu var oyundayken RAM kullanımını azaltıyor.

Benimki PC ilk açıldığında 250 MB kullanıyor anlam veremediğim şekilde sonra 100 MB falan biraz kullanıyım sevmezsem değiştireceğim zaten kola fiyatına antivirüs.

Windows 10'da uygulayacaklar ESU açılımıyla: Extended Security Update hizmeti. Bu hizmet Windows 10 desteği kesildikten sonra 3 yıl boyunca güvenlik güncellemesi almamızı sağlayacak ama paralı.

Şunu da belirtmiş olalım Windows 7'de olduğu gibi ücretli sunulan ESU güncellemelerini CMD yöntemiyle Windows 10'da da yüksek ihtimalle kullanabileceksiniz.

Şunu da belirtmiş olalım Windows 7'de olduğu gibi ücretli sunulan ESU güncellemelerini CMD yöntemiyle Windows 10'da da yüksek ihtimalle kullanabileceksiniz.

Cidden mi hocam ben bunu bilmiyordum 7'de sadece Professional ve Enterprise sürümlerinde alınıyor diye biliyordum.

Linux kullanın arkadaşlar. Son zamanlarda program ve oyun desteği de arttı. İstediğiniz gibi özelleştirme yapabilirsiniz. Kurulumu da basit. Alışması da basit.

Program kurmada bir şey de yok.

sudo apt install
sudo dnf install
yay -S

Bunlarla program yüklersiniz.

ChromeOS Flex zaten linux tabanlı.
Windows 10 ltsc ile devam eder çoğu kişi.
Benim bilgisayar Dün kendiliğinden Windows 11 indirdi gayet güzel.

Neden RAM kullanımımın 11'e geçince 2 katına çıktığını merak ettim açıkçası. 8 GB RAM zaten günlük işlerini yapan biri için bile ucu ucuna yetiyor. Rastgele tarayıcılar bile 1 GB üstü RAM kullanıyor günümüzde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…