@SertanBozkurt,
Kurulumdan sonra Windows güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver yüklemeyin.
Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın ve tekrar Windows güncelleme merkezine girerek güncelleme kontrolünü manuel başlatın.
Bu işlemi Windows tam güncel hale gelene kadar devam edin. (Güncelleme esnasında bir sorun yaşarsanız, takılır ise= Güncellemeleri duraklat-kapatı seçerek sonra tekrar manuel olarak güncelleme kontrolünü başlattığınızda çoğunlukla sorun düzeliyor.)
Sonra ilk iş olarak güncel değil ise BIOS güncelleyin.
PC ye kurmanız gereken ek üretici destek yazılımları var ise onları da kurun ve tekrar güncelleme kontrolü yapın.
Benim önerim sorun yaşamadığınız sürece eski de olsa Windows tarafından yüklenen driverleri kullanmaya devam etmeniz.
Gaming laptoplarda sadece ekran kartı için en güncel driver'in kurulması gerekebiliyor.
(Ben Windows güncelleme merkezinde bulunan '' en son güncellemeleri kullanıma hazır olur olmaz alın'' ayarını bile kapalı tutuyorum. Elbette siz de bu şekilde yapın demeyeceğim. Tercih meselesi.)
Sistem performansını artırmak/ayarlamak, diğer Windows ayarlarını da kolay yapabilmek için Microsoft storeden Wintoys yüklemenizi tavsiye ederim.
Experience Windows in your way and keep it fresh every day. Set up, debloat, optimize, repair, and tweak your operating system in a simple, time-saving, yet safe approach. Maintain it in a clean, healthy and productive state while having everything you need in one place.
apps.microsoft.com