Windows 10 formattan sonra USB diskteki dosyalara erişim izni sorunu

tuna_55

Çalışkan
Bilgisayarıma format atmadan önce 15 GB’lık fotoğraf dosyamı bir flaş belleğe yedeklemiştim. Ancak format atıp tekrar bellekteki dosyaları açmaya çalıştığımda erişim iznimin olmadığını, dosyalarımın otomatik olarak kilitlendiğini gördüm. Zira formattan önce dosyaları attığımda ne dosyaların üstünde kilit işareti vardı ne de dosyaları kilitlemiştim. Şimdi ise açamıyorum.

Bu erişim engelini aşmanın bir çözümü var mıdır? Ya da format öncesi hesabıma bir şekilde yeniden ulaşabilir miyim? Çok çaresiz kaldım.

Bitlocker tarafından şifrelenmiş. Format atmadan önceki Microsoft hesabınız ile giriş yapın.

Ekran görüntüsünden gördüğüm kadarıyla dosyalar şifrelenmiş durumda. Aklıma iki sebep geliyor.

1. Farkında olmadan şifrelediniz.
2. Bir virüs tarafından şifrelendi.

Windows'u tekrar kurmadan önce Microsoft hesabı kullanıyor muydunuz?

Hocam, Microsoft hesabının aynısına bağlandım ancak hâlâ dosyalara erişemiyorum. Erişim izni olan kişilere baktığımda yine benim ismim ve hesabım gözüküyor ama açamıyorum.

Fotoğrafları ilk yüklerken kendim şifreleme gibi bir şey yapmadım, neden böyle oldu bilmiyorum.

Microsoft’un forum benzeri yerinde aynı soruna cevap olarak: ters şifreleme yapsanız bile şansınız çok düşük, şu anki işlemciler ile neredeyse olanaksız demişler. Gerçekten de durum böyle mi?

Pek çare bulunmuyor maalesef. Bu tarz durumlar için her zaman yedek almak önemli. Bulut depolamaları mutlaka deneyin derim. Kesin konuşmak istemiyorum ama verileri kaybetmiş olabilirsiniz.

Microsoft’un forum benzeri yerinde aynı soruna cevap olarak: ters şifreleme yapsanız bile şansınız çok düşük, şu anki işlemciler ile neredeyse olanaksız demişler. Gerçekten de durum böyle mi?
Onlar çok gereksiz farklı konulara girmişler. Şu an bu bilgiden bize bir fayda çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…