Windows 10 güvenli mi?

NeonDragon

Uzman
Uzun süredir Windows 11 kullanıyorum. Çıktığı günden beridir diyebilirim. Ama sanki sistem çok ağır çalışıyor. Yani yavaşlık olarak değil de sistem böylemiş gibi. Kaç sene oldu hala animasyonlarda bile hata var düzeltmediler (başlat menüsündeki ikonların normalde animasyon ile gelmesi lazım ama animasyon sadece oturum kapatınca çalışıyor). Bugün elime Windows 10'lu bir cihaz geçti. Görsellik olarak çok geride ama animasyon tam sistem hızlı. Donanımı benimkinin yarısı olmasına rağmen çok hızlı geldi. Onu görünce aklıma 2 soru takıldı:
1 - Oyun performansı olarak Windows 10 daha mı iyi?
2 - Desteği sonlandı bildiğim kadarıyla bu saatten sonra kullanmak mantıklı mı?

Gerek var mı bilmiyorum ama sistem özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 9 9955HX3D
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti 12 GB
RAM: 64 GB (32x2) DDR 5 5400 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemle W11 - W10 karşılaştırması yapmak bana göre çok boş bir şey. Hani aradaki fark çok az.

En güncel olanı yani W11'i indir.

Windows 10, bu tarz yeni sistemlere olmaz; sonrasında oyunlar düşük FPS falan diye konu açarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu Windows 11 kullan bence.

Custom iso yapmayi ogren windows 11 deki gereksiz telemetryleri servisleri kaldir mis gibi olur.

Şahsen kullanacağım bilgisayarda Windows 7 daha iyi çalışsın onu kullanırım. Güvenlik güncelleştirmeleri beni ilgilendirmiyor. Android 11 kullanıyorum hala.
Şahsi tabi. Siz kullanmayın güncel kalın.

Windows 10'un uzun süre güvenlik güncelleştirmesi alan kanallarını (LTSC) ya da ESU güncelleştirmelerini kullanarak Windows 10 kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama oyun performansı konusunda 11'e göre pek bir artısı yok. Hatta kimi zaman 11 daha iyi oyun performansı konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…