Çözüldü Windows 10 Hello PIN nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Yakın zamanda Windows 10'a geçtim. Windows 10'da PIN'i nasıl kaldıracağımı bilen var mı?

Not: PIN'i kaldırmak istiyorum derken, bilgisayar açıldığında şifre sormasın demek istiyorum. Direkt masaüstü açılsın. Bilgisayara Microsoft hesabımla giriş yapmış bulunmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Yakın zamanda Windows 10'a geçtim. Bilgisayara Microsoft hesabımla giriş yaptım. Windows PIN'i ayarladım. Bilgisayar açılırken masaüstüne gelmeden önce PIN sormaya başladı. Ben şifre girmeden, doğrudan masaüstünün açılmasını istiyorum. Bunu da yerel hesaba geçmeden ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan yapmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki işlemleri yaptım:

Arama kutucuğuna "netplwiz" yazıp Enter'a basın. Açılan Kullanıcı Hesapları penceresinde "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir." seçeneğinin başındaki tiki kaldırın. Uygula'ya tıklayın. Şifrenizi yazın (Windows PIN'i değil, Microsoft hesabınızın parolasını yazın). Tamam'a ve tekrar Tamam'a tıklayın. Bu sayede bilgisayar açılırken Microsoft hesabımın parolası otomatik girilmeye ayarlanmış oldu.

Böylelikle yerel hesaba geçiş yapmadan ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan (bu sayede CTRL + L kısayoluyla bilgisayarı kilitledikten sonra açmak istediğimizde veya internet tarayıcısının kaydettiği parolaları görüntülemek istediğimizde hala PIN girmemiz gerekecek) bilgisayarı açtığımda şifre sormadan doğrudan masaüstü açılmaya başladı.
Yerel hesap oluşturmanız gerekiyor.

Arama çubuğuna oturum açma seçenekleri yazınca çıkan pencereden ayarlamayı denediniz mi?
Orası Windows Hello PIN'i kaldırmamı sağladı ama PIN'i kaldırmak benim işime gelmiyormuş, kaldırınca fark ettim.

Yerel hesap oluşturmanız gerekiyor.

Hayır gerekmiyor. Konuyu moderatörlere bildirdim. Onaylarlarsa konuyu çözüm açıklama konusu haline getirmiş ve çözümü açıklamış olacağım.

Düzenleyemiyorlarmış, yeni konu açmamı istediler.

Çözüm: Windows 10'da yerel hesaba geçmeden ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan şifresiz oturum açma

Son düzenleme:
Merhaba,

Yakın zamanda Windows 10'a geçtim. Bilgisayara Microsoft hesabımla giriş yaptım. Windows PIN'i ayarladım. Bilgisayar açılırken masaüstüne gelmeden önce PIN sormaya başladı. Ben şifre girmeden, doğrudan masaüstünün açılmasını istiyorum. Bunu da yerel hesaba geçmeden ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan yapmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki işlemleri yaptım:

Arama kutucuğuna "netplwiz" yazıp Enter'a basın. Açılan Kullanıcı Hesapları penceresinde "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir." seçeneğinin başındaki tiki kaldırın. Uygula'ya tıklayın. Şifrenizi yazın (Windows PIN'i değil, Microsoft hesabınızın parolasını yazın). Tamam'a ve tekrar Tamam'a tıklayın. Bu sayede bilgisayar açılırken Microsoft hesabımın parolası otomatik girilmeye ayarlanmış oldu.

Böylelikle yerel hesaba geçiş yapmadan ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan (bu sayede CTRL + L kısayoluyla bilgisayarı kilitledikten sonra açmak istediğimizde veya internet tarayıcısının kaydettiği parolaları görüntülemek istediğimizde hala PIN girmemiz gerekecek) bilgisayarı açtığımda şifre sormadan doğrudan masaüstü açılmaya başladı.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…