Merhaba,
Yakın zamanda Windows 10'a geçtim. Bilgisayara Microsoft hesabımla giriş yaptım. Windows PIN'i ayarladım. Bilgisayar açılırken masaüstüne gelmeden önce PIN sormaya başladı. Ben şifre girmeden, doğrudan masaüstünün açılmasını istiyorum. Bunu da yerel hesaba geçmeden ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan yapmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki işlemleri yaptım:
Arama kutucuğuna "netplwiz" yazıp Enter'a basın. Açılan Kullanıcı Hesapları penceresinde "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir." seçeneğinin başındaki tiki kaldırın. Uygula'ya tıklayın. Şifrenizi yazın (Windows PIN'i değil, Microsoft hesabınızın parolasını yazın). Tamam'a ve tekrar Tamam'a tıklayın. Bu sayede bilgisayar açılırken Microsoft hesabımın parolası otomatik girilmeye ayarlanmış oldu.
Böylelikle yerel hesaba geçiş yapmadan ve Windows Hello PIN'i kaldırmadan (bu sayede CTRL + L kısayoluyla bilgisayarı kilitledikten sonra açmak istediğimizde veya internet tarayıcısının kaydettiği parolaları görüntülemek istediğimizde hala PIN girmemiz gerekecek) bilgisayarı açtığımda şifre sormadan doğrudan masaüstü açılmaya başladı.