Kısa bir Windows 11 deneyiminden sonra Windows 10'a geri dönmeye karar verdim. Olabildiğince hafif bir Windows kullanmak istiyorum. Bazı sorularım var:
IoT ve LTSC farklı şeyler mi? Farklı ise hangisini kurmak daha iyi olur?
Bu Windows'ları nasıl lisanslarız?
Sadece oyun oynayan biri olarak performans sorunları yaşar mıyım?
IoT, gömülü sistemler için özel lisanslıdır. LTSC, uzun süreli destek sunan kurumsal bir Windows sürümüdür. Bence LTSC kurun. Oyunlarda performans sorunu yaşamazsınız. Lisanslamak için MAS kullanabilirsiniz.
IoT LTSC sürümü 2032 yılına kadar destek alıyor. Düz LTSC 2021 sürümü ise 2027 yılına kadar. Aralarında aşırı fazla fark yok. Özellik açısından düz LTSC biraz daha iyi.
Etkinleştirmeyi ise Microsoft Activation Scripts ile yapabilirsiniz. Eğer düz LTSC kuracaksanız KMS38 yöntemi, IoT LTSC kuracaksanız HWID yöntemini kullanarak lisanslama yapın.
Open-source Windows and Office activator featuring HWID, Ohook, TSforge, and Online KMS activation methods, along with advanced troubleshooting. - massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
github.com
Oyunlarda iki sürümde de performans sorunu yaşamazsınız. Aksine bu sürümler telemetrilerin ve gereksiz yazılımların azaltıldığı daha hafif sürümler olduğu için daha iyi bir oyun performansı bile elde edebilirsiniz.
Ben kurduktan sonra birçok ayar yaptım. 1 saat onlarla uğraştım. Üstüne OOSU10 attım. Ona rağmen boşta 2.5 GB RAM kullanıyor. Siz nasıl o kadar indirdiniz?
Ben kurduktan sonra birçok ayar yaptım. 1 saat onlarla uğraştım. Üstüne OOSU10 attım. Ona rağmen boşta 2.5 GB RAM kullanıyor. Siz nasıl o kadar indirdiniz?
@İtachi Uchiha, bir de kurduğunuzda öyleymiş Ben ilk kurduğumda hiçbir ayarlama yapmadığım zaman boşta 4 GB'a yakın RAM kullanıyordu. Şaşırdım açıkçası...
@İtachi Uchiha, bir de kurduğunuzda öyleymiş Ben ilk kurduğumda hiçbir ayarlama yapmadığım zaman boşta 4 GB'a yakın RAM kullanıyordu. Şaşırdım açıkçası...