Çözüldü Windows 10, kilit ekranında aniden kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarkMen

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı kullanırken birden elektrik gitti ve tekrar geldiğinde bilgisayarı açtım, her şey normal açılıyor ancak kilit ekranı gelir gelmez kapanıyor. Güvenli modda hiçbir sorun yok ama normal olarak başlatınca aniden kapanıyor. Nasıl çözebilirim?

Çözüm
Güvenli modda ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar normal modda çalıştırmayı dener misin sistemi?

Sistemin aniden kapanması genelde güç kaynağı sorunudur ekran kartı devreye girdiğinde güç çektiğinden dolayı sistem kapanıyor olabilir. Burada amacımız ekran kartı sürüsünü kaldırarak ekran kartının devreye girmesini engellemek bu sayede sorunun güç kaynağından kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebiliriz.
Güvenli modda ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar normal modda çalıştırmayı dener misin sistemi?

Sistemin aniden kapanması genelde güç kaynağı sorunudur ekran kartı devreye girdiğinde güç çektiğinden dolayı sistem kapanıyor olabilir. Burada amacımız ekran kartı sürüsünü kaldırarak ekran kartının devreye girmesini engellemek bu sayede sorunun güç kaynağından kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebiliriz.

Çözüm
Teşekkür ederim Recep hocam, hemen deneyip bilgi vereceğim.

@Recep Baltaş Hocam çok teşekkür ederim, sapasağlam çalışmaya başladı makine.

Zaten önceden halihazırda DDU yüklemiştim, direkt güvenli moda girip DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden başlattım. Sorunum çözüldü.

@Recep Baltaş Hocam, şimdi driveri yükledim. Yükler yüklemez yine kapandı pc. Driverları nereden yüklemeliyim?
Not: Kendi sitesinden son sürümü indirmiştim.
Ekran kartım: RX 6600 XT

Son düzenleme:

Bir eski sürümünü indirmeyi deneyin.

@Recep Baltaş Hocam, şimdi driveri yükledim. Yükler yüklemez yine kapandı pc. Driverları nereden yüklemeliyim?
Not: Kendi sitesinden son sürümü indirmiştim.
Ekran kartım: RX 6600 XT
Ekran kartı sürücüsünü kurup ekran kartını devreye alınca sistem kapanıyorsa ekran kartında sorun var demektir, Elektrik kesintisi karta zarar vermiş gibi duruyor, bu durumda kartı kullanamazsınız maalesef.

@NexusTS @Valiant Tekrardan merhaba, neyse ki önemli bir şey yok gibi görünüyor.
2 - 3 kez PSU bağlantısını kesip mavi ekran aldırdıktan sonra çıkan butonlardan "Sistem Geri Yükleme"yi seçtim ve en yakın tarihe sistemi geri yükledim. Sistem geri yüklemeden sonra sistemim açıldı, ekran kartının driverini DDU ile silip aynı sürümü kurdum, yaklaşık 2,5 saattir bir sorun yok gibi. Sanırım sorun yazılımsaldı. Yardımlarınız için başta @Recep Baltaş hocama ve tabii ki size çok çok teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…