Windows 10 SSD'yi çıkartıp FreeDOS gibi kurulabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tweezers
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 114
  • Etiketler Etiketler
    kurulumu

tweezers

Üyecik
Herkese hayırlı akşamlar,

Bir sorum olacak, sistemimde 2 tane NVMe SSD +1 normal SSD mevcut. Normal SSD'de Windows 10 kurulu lakin sıkıntılı çalıştığını düşünüyorum (Görev Yöneticisi'nden baktığımda bu disk sürekli %100 kullanıldığını görüyorum) sürekli donmalar ve eylemlerde gecikmeler yaşıyorum.

1 TB NVMe SSD'ye Windows 10 kuracağım Rufus'la kurulum USB'si hazırladım. Sorum şu; normal SSD'yi çıkartsam FreeDOS gibi USB ile direk kurulum yapabilir miyim veya direkt boot sekmesinden USB ile kurulum yapabilir miyim? Boot sekmesinden kurulum yapabilsem bile normal SSD'mi silip sadece NVMe SSD'lerden birisine kurulum yapabilir miyim? Yanlış bir şey yapıp sistemi kullanılmaz hale getirmek istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminde hiç disk olmasa bile Windows USB kurulum ekranı USB'den açılır. Diski o zaman takıp sayfayı yenilersen disk orada görünür yüksek ihtimal.

Yapabilirsiniz.

Sorum şu; normal SSD'yi çıkartsam FreeDOS gibi USB ile direk kurulum yapabilir miyim veya direkt boot sekmesinden USB ile kurulum yapabilir miyim?
Yapabilirsiniz. Hatta hiçbir SSD takılı olmasa bile USB'dan Windows kurulumunu başlatıp disk seçim ekranına kadar gelebilirsiniz.
Boot sekmesinden kurulum yapabilsem bile normal SSD'mi silip sadece NVMe SSD'lerden birisine kurulum yapabilir miyim?
NVMe SSD'lere sadece UEFI kurulum yapılabilir. Rufus ile USB belleği UEFI hazırladıysanız yapabilirsiniz.

Peki bende A ve B markalarında 2 NVMe SSD var ben Windows 10'u a markasına kurulum yapmak istiyorum kurulum sayfasında karşıma gelen 0 olarak belirtilen disk anakart üstündeki ilk porta takılı olan diski mi referans alıyor onları nasıl ayırt edebilirim?

Yapılabilir.Ben USB den boot ettim Windows kurulum ekranı geldi disk yönetimi yani disk seçim ekrana kadar ulaşacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…