Rehber Windows 10 veya 11 kurulumu sonrası yapabileceğiniz bazı ayarlar

Rehbere eklenmesi gereken notlardan birisi bence: Windows Biyometrik hizmeti eğer parmak izi veya yüz tanıma kullanılıyorsa kapatılmamalı.

Ekran görüntüsü alabilir miyim? Aynı ayarları ben de kullanıyorum.
Ekran görüntüsü atacak durum yok ki menüye bastığım an uygulamadan atıyordu, Biyometrik hizmeti açınca düzeldi.

Rehbere eklenmesi gereken notlardan birisi bence: Windows Biyometrik hizmeti eğer parmak izi veya yüz tanıma kullanılıyorsa kapatılmamalı.
Paylaşacağım hizmetleri kapatırken açıklamarını da okumayı ihmal etmeyin, genel olarak herkese gereksiz gelen şey size gereksiz gelmeyebilir.
Uyarısını yapmıştım, Hello hizmetini kapatmış olabilirsiniz.

Eki Görüntüle 75311Buraya eklenmeli uyarı, biyometrik hizmetinin kapatılması parmak izi ve yüz tanımanın çalışmasını engelliyor.
Konuyu güncelleme sürem doldu, kapatacağınız şeyleri kapatmadan önce açıklamalarını okumanız gerektiğini belirttiğim genel bir uyarı ekledim okumadığınız şeyler için benim yapabileceğim bir şey yok maalesef.

Hizmetin açıklaması biraz karışık, bu yüzden bence eklenmesi gerektiğini söyledim, güncelleyemiyorsanız sorun yok yine de yorumu yazmış oldum.

Hocam son olarak bunları da eklemeye gerek var mı?
Micrasoft Edge Elvation service(MicrasoftEdgeElevatorservice) : Devre dısı
Micrasoft Edge Update Service (edgeupdate) : Devre dısı
Micrasoft Edge Update Service (edgeupdatem) : Devre dısı

Edge kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz.

Hizmetlerle oynamanızı tavsiye etmem, yapıları gereği zaten gerektiğinde çalışır ve sonrasında sonlanırlar.

Kapatmayı önerdiğim tek hizmet SysMain hizmeti. Onun pek bir işlevi kalmadı. Disk ve CPU kullanır. Daha çok HDD'ler için.

Başlatma seçeneği "Otomatik" veya "Gecikmeli Başlangıç" olan tüm hizmetler sistem açıldıktan bir süre sonra çalışmaya başlarlar. Hatta hizmetler penceresinde "Çalışıyor" olarak gözüken her hizmet sistemde ufak da olsa kaynak kullanır. Yazdığım hizmetlerin geneli bunu yapan hizmetlerdir, ayrıca girdiğim kapatılacak hizmetler listesini uygularken kapatacağınız her hizmetin amacını öğrendikten sonra kapatın diye de başta uyarmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…