Windows 10 yüksek RAM kullanımı

berkankaya01

Çalışkan
Merhaba, iyi Sosyaller. Sistemim R5 7600X. 7600XT, 32 GB Corsair RAM var. Boştayken kullanım bu seviyelerde normal midir?

6666.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana normal geldi acikcasi. RAM miktariniza gore hep %20 kullanim oluyor genelde bosta zaten Windows'ta. Hem bu kadar fazla RAM miktari varken ''kullanilmayan RAM israf edilen RAM'dir'' lafi oldukca dogruluk kazaniyor. Birakin kullansin, onbellege atsin.

O sisteme Windows 10'un pek yakismadigini da belirtmem gerek.

Ne takarsan tak yiyor sömürüyor. 16 GB ver onu, yiyor. Oyunlarda 13GB RAM falan gördüm. Hogwarts Legacy girdim, ucunda geziniyor. RAM bellek yetersiz dedi oyundan bile attı. High ayarlardan, Ultra ayarlara çekip SSD'ye yükledim, ucu ucuna hata vermeden oynatıyor. Biraz baktım, 32 kullananlar da öyleymiş. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal. Sürekli diskten okuma yazma yapmamak için hazır RAM de boşken bazı dosyaları önbelleğe alabiliyor ve ihtiyaç olduğunda serbest bırakabiliyor. Azaltmak için uygulamalar ve bazı ayarlar var ancak pratikte plasebo etkisi dışında pek faydası olmuyor çünkü işletim sistemi zaten o alanları ihtiyaç halinde serbest bırakıyor.

Ne takarsan tak yiyor sömürüyor 16 GB ver onu yiyor oyunlarda 13GB RAM filan gördüm de Hogwarts Legacy girdim ucunda geziniyor RAM bellek yetersiz dedi oyundan bile attı. High ayarlardan Ultra ayalara çekip SSD'ye yükledim ucu ucuna hata vermeden oynatıyor. Biraz baktım 32 kullananlar da öyleymiş. :D

Herkeste 64 GB RAM varmışcasına basıyorlar işlevsiz araç gereçleri.

16 RAM var bende de, Windows 10 da 6 sekme 2 eklenti toplam 5.5GB RAM yiyor şu an debloatlı hali ile sistem.

11 de sınıra geldiğini hatırlıyorum RAM'in.

Geri
Yukarı Alt