Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, destek kesilecek diye Windows 11 geçtim geçmez olaydım Windows 10 mumla arıyorum SSD olmasına rağmen Windows 11 de çok geç tepkime var bir şeye tıklıyorum anca cevap veriyor CPU bazen %100 oluyor virüs yok eminim temiz kurulumdan sonra hep Kaspersky kurulu şekilde duruyor. Ayrıca bilinmedik siteden bir şey indirmem oyunlarımda orijinal oyunlar. Windows 10 yağ gibi akıyordu tıkladığım şey anında cevap veriyordu. Oyunlarda performans düşüşü yok Windows 11 de o konu da Eyvallah Windows 10 da da yoktu ama sistem çok geç cevap veriyor arkadaş sanki HDD kullanıyormuşum gibi 1 yıldır bu çileyi çekiyorum. Windows güncellemesi geliyor belki düzeltirler diye bir umut güncelleme yapıyorum ama yok sırada ki güncellemeleri bekliyorum belki düzelir diye ama sırada ki güncelleme diye diye 1 yıldır şans verip durdum artık burama tak etti! Siz de durumlar nasıl Windows 10 istiyor musunuz?

Windows 11 çıkışında bile rezaletti. Şu an bazı şeyleri yeni güncellemeler ile düzeltiyorlar ancak bu sefer başka yerlerden hata çıkmaya devam ediyor.
Açıkçası Windows 10'u desteği kesilene kadar kullanmanızda bir sakınca yok. Bunu söylememin sebebi destek kesildiğinde haliyle arka kapı açıkları düzeltilmiyor, Virüs programları bile bir işe yaramaz yani.
CPU'nun %100 olması durumu biraz anormal gibi duruyor. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi?

Windows 11 çıkışında bile rezaletti. Şu an bazı şeyleri yeni güncellemeler ile düzeltiyorlar ancak bu sefer başka yerlerden hata çıkmaya devam ediyor.
Açıkçası Windows 10'u desteği kesilene kadar kullanmanızda bir sakınca yok. Bunu söylememin sebebi destek kesildiğinde haliyle arka kapı açıkları düzeltilmiyor, Virüs programları bile bir işe yaramaz yani.
CPU'nun %100 olması durumu biraz anormal gibi duruyor. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi?
%100 dediğim ilk açıldığı zaman 1-2 dakika sürüyor sonra normale dönüyor ama Windows 10 da öyle bir sorunda yoktu.

Windows 10’da 30 derece olan işlemcim Windows 11’de -boşta- 50 derece. Aradaki farkı iyi anlayın.

Ben kullanıma çok engel olmasa da birkaç sorun yaşadım ve devamlıydı. Bunları saymazsak gerçekten ağır çalıştığını, çok Ram tükettiğini, ve görev yöneticisini açtığımız zaman da sürekli işlemleri uyutmaya çalıştığını da görebiliriz. Herhalde insanlar az kaynak kullandığını görsün diye yapıyor bunu :D.

24H2'den sonra bende de sıkıntı yarattı, önce 23H2'ye geri döndüm sonra milletin bilgisayarı zorla güncellenmeye başlandı, kurtuluş olmayacağını anlayıp Linux geçtim.
Eğer bilgisayarın iyiyse KDE arayüzü olan bir Linux kurmanı öneririm, XFCE çok çöküyordu.

24H2'den sonra bende de sıkıntı yarattı, önce 23H2'ye geri döndüm sonra milletin bilgisayarı zorla güncellenmeye başlandı, kurtuluş olmayacağını anlayıp Linux geçtim.
Eğer bilgisayarın iyiyse KDE arayüzü olan bir Linux kurmanı öneririm, Xfce çok çöküyordu.

Tam olarak bu durumdayım. Zorla güncelleştirdi, herhalde fixlenmiştir sorun yaşamam, kullanayım dedim de gerçekten her gün yeni bir şey çıkıyor. CPU kullanımı mı dersin, saçma sapan donmalar mı dersin, bilgisayar açar açmaz rastgele mavi ekran gelmesi mi dersin.
23H2'den son derece memnundum ama zorla güncelleştirdiği için şu an uğraşıyorum. ISO'sunu bulup temiz kurulum yapsam bu sefer yine 24H2 kurdurtur yine uğraşırım gibi. Bunu geliştirip piyasaya bu illeti sunanın gözüne uyku girmez umarım..

Tam olarak bu durumdayım. Zorla güncelleştirdi, herhalde fixlenmiştir sorun yaşamam, kullanayım dedim de gerçekten her gün yeni bir şey çıkıyor. CPU kullanımı mı dersin, saçma sapan donmalar mı dersin, bilgisayar açar açmaz rastgele mavi ekran gelmesi mi dersin.
23H2'den son derece memnundum ama zorla güncelleştirdiği için şu an uğraşıyorum. ISO'sunu bulup temiz kurulum yapsam bu sefer yine 24H2 kurdurtur yine uğraşırım gibi. Bunu geliştirip piyasaya bu illeti sunanın gözüne uyku girmez umarım.

Arkadaşlar, destek kesilecek diye Windows 11 geçtim geçmez olaydım Windows 10 mumla arıyorum SSD olmasına rağmen Windows 11 de çok geç tepkime var bir şeye tıklıyorum anca cevap veriyor CPU bazen %100 oluyor virüs yok eminim temiz kurulumdan sonra hep Kaspersky kurulu şekilde duruyor. Ayrıca bilinmedik siteden bir şey indirmem oyunlarımda orijinal oyunlar. Windows 10 yağ gibi akıyordu tıkladığım şey anında cevap veriyordu. Oyunlarda performans düşüşü yok Windows 11 de o konu da eyvallah Windows 10 da da yoktu ama sistem çok geç cevap veriyor arkadaş sanki HDD kullanıyormuşum gibi 1 yıldır bu çileyi çekiyorum. Windows güncellemesi geliyor belki düzeltirler diye bir umut güncelleme yapıyorum ama yok sırada ki güncellemeleri bekliyorum belki düzelir diye ama sırada ki güncelleme diye diye 1 yıldır şans verip durdum artık burama tak etti! Siz de durumlar nasıl Windows 10 istiyor musunuz?

23H2'nin olmazsa 22H2'nin, IoT Enterprise sürümünü de öneririm.
Temiz format atmanız yararınıza olur.