Windows 10'a geçilmeli mi?

Windows 11 boşuna çıkmış gibi bir hava var ya. Her sene çıkan iPhone gibi aynı.

Kendim editlenmiş Windows kullanıyorum. Yapımcıları kullandığım sürümü kaldırdılar ama ben Drive'ıma kaydetmiştim. Defender bile yok o derece düşün. Çoğu gereksiz hizmet de kapalı. Düzenlenmiş ve güvenilir ise eğer kullanmaya değer.

Orijinal Windows'lar her zaman editlenmişlere kıyasla daha hantal oluyorlar. Ayrıca Windows Update'de cabası. Sıfır kurulum yapıyorsun yağ gibi akıyor, 2 update çekince hantallaşıyor.
Modlanmış olanlarda boş hizmetler olmadığı için daha hafif oluyor. Bende birkaç tanesini denemiştim kullanım değerleri baya düşüktü.

Windows 10'dan 11'e geçtim updateleri yaptım gereksiz şeyleri sildim 5 10 FPS fark var zaten monitor 60Hz olduğu için ve 60'dan fazla FPS aldığım için takmıyorum. bence Windows 11'e geçip gereksiz programları silmeyi deneyin mesela ReviOS kurabilirsiniz denediğim tüm Custom ISO ve booklarda en iyisi diyebilirim.

Eğer bakmak isterseniz diye size düzenlenmiş Windows sürümümü paylaşıyorum. İçerisinde Pro, Home ve Home SL olarak 3 sürüm var. Windows defender, Cortana ve birçok özellik yoktur. Gereksiz hizmetler kapalıdır. Ayrıca kurulumda Görsel seçeneklerini göreceksiniz. Görsellerin farklı olduğu aynı özelliklere sahip olan sürümlerdir. Ben Home SL Görsel kullanıyorum ve sorunsuzdur.

İndirdikten sonra güncellemeleri 2099'a erteleyin. Kafanız rahat etsin.

Winutil ile temzledim ve gereksiz uygulamaları vs. kaldırdım, ReviOS denemiştim ama zaten sorunlu Windows'u daha da sorunlu hale getirdi.

Defender'i kullanıyorum, Uptadeleri sürekli yaparım ertelemem. Windows 10 22H2 LTSC olsa kurardım ama 21H2 var maalesef. Attığınız Windows'ta Defender'i tekrar açabiliyorsam denerim. Update'leri de yapan biriyim, Uptadeleri yaptıktan sonra normal Win 10'a dönecekse denememe pek gerek yok.

Winutil ile temzledim ve gereksiz uygulamaları vs. kaldırdım, reviOS denemiştim ama zaten sorunlu Windows'u daha da sorunlu hale getirdi.

Garip 6 farklı donanıma ReviOS kurmuştum bir kere sorun çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…