Windows 10'a geri dönmek mantıklı mı?

Ömer_Yeter 6

Üstün
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Bildiğiniz gibi geçen sene Windows 10'un desteği kısmen bitti. Kısmen bitti diyorum çünkü gördüğüm kadarıyla güvenlik güncellemeleri hâlâ alıyor ve 2027'nin ekim ayına kadar devam edecekmiş. Ben de normalde LTSC 2021 kullanırdım ancak onun da 2027'nin ocak ayında desteği sonlandırılıyor. Tek çare olarak normal Windows 10 sürümüne geçme fikri geldi aklıma ve size danışmak istedim.

Güncel genelde iyidir güvenlik açısından. Windows 11'e geçip debloat etsen daha temiz çözüm olur.

Yazdıklarında birkaç bilgi hatası var. Normal Windows 10 desteği 14 Ekim 2025'te bitti, ev kullanıcıları için uzatmalı güvenlik desteği ise 2027 değil Ekim 2026'ya kadar geçerli. Ayrıca LTSC 2021 Enterprise'ın desteği Ocak 2027'de bitse de, birebir aynı yapıda olan Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümünün desteği Ocak 2032'ye kadar devam ediyor; bu yüzden normal Windows 10'a geçmek yerine IoT LTSC 2021 kullanman çok daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
@Victor Von Doom'un dediği gibi Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurman çok daha iyi olur. Oldukça stabil bir sürüm.

Aşağı kaydırıp Windows 10 LTSC 2021 kategorisini seçip en aşağıdan Türkçe olanı indirebilirsiniz. Bunu indirdiğinizde Windows 10 Enterprise LTSC sürümünü kurmuş oluyorsunuz. MAS yöntemiyle Windows'u etkinleştirdiğinizde IoT Enterprise LTSC oluyor.

Geri dönmek zorundasın, NVIDIA kart kullanıyorsan çünkü kasımda sürücü desteğini keseceğini duyurdu.

Neden Windows 11 kullanmak istemiyorsunuz peki. Çoğu yönü ile Windows 10 ile aynı ve daha modern bir tasarımı var. Oyun performansları da aynı testlere bakarsanız.

Windows 11 şu an gayet stabil, günlük kullanımda herhangi bir sorun yok. Ortalama bir cihazda da Windows 10'dan daha iyi performans verdiğini çoğu kişi doğruladı zaten. Windows 11'e geçip debloat edin.

Windows 11 geçin, güncel mimarilerde daha iyi çalışıyor. IoT LTSC 24H2 deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…