textmanlite

Çalışkan
İyi akşamlar.

Ben bundan 1 ay önce internet kesintisinden sonra görev çubuğunu kontrol edemiyordum. Sürekli yükleniyorda duruyordu ayarlar falan da açılmıyordu. İnternet geldikten sonra düzelince internetten kaynaklandığını düşündüm.

Aynı sorunu bugün de yaşadım yine yüklenme vs ama kapatıp açtım düzeldi gibi. Sorun neden kaynaklı?

(ASUS TUF F15 cihaz)

İyi akşamlar.

Ben bundan 1 ay önce internet kesintisinden sonra görev çubuğunu kontrol edemiyordum. Sürekli yükleniyorda duruyordu ayarlar falan da açılmıyordu. İnternet geldikten sonra düzelince internetten kaynaklandığını düşündüm.

Aynı sorunu bugün de yaşadım yine yüklenme vs ama kapatıp açtım düzeldi gibi. Sorun neden kaynaklı?

(ASUS TUF F15 cihaz)
- Sistem Güncellemelerini Kontrol Et: Windows 10'un güncellemelerini kontrol edin. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update bölümünden güncellemeleri almayı deneyin.

- Görev Yöneticisini Kontrol Et: Görev çubuğunda sağ tıklayarak "Görev Yöneticisi"ni açın. Yüksek kaynak tüketen süreçleri kontrol edin. Gereksiz olanları durdurmayı deneyin.

- Donanım Sürücülerini Güncelleyin: Aygıt Yöneticisi'ni açın ve ağ adaptörü ile ekran kartı sürücülerini güncellemeyi deneyin.

- Güç Ayarlarını Gözden Geçirin: Enerji tasarrufu modunun olup olmadığını kontrol edin. Aygıt Yöneticisi > İşlemciler > Enerji yönetimi ayarlarını gözden geçirin.

- SFC ve DISM Araçlarını Kullanın:
- Arama çubuğuna "cmd" yazın, sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın.
- sfc /scannow yazıp Enter'a basın. Tamamlanmasını bekleyin.
- Ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazın ve Enter'a basın.

- Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Ayarlar > Gizlilik > Arka Plan Uygulamaları sekmesinden gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin.

- Antivirus Taraması Yapın: Bilgisayarınızı güncel bir antivirus yazılımı ile taratın. Zararlı yazılımlar performans sorunlarına neden olabilir.

- Sistem Geri Yükleme: Eğer sorun devam ederse, bilgisayarı bir önceki stabil duruma geri döndürmek için Sistem Geri Yükleme noktasını kullanabilirsiniz.

Sorununuz devam ederse, bilgisayarın internet bağlantı ayarlarını gözden geçirmek ya da ağ ile ilgili bazı detayları almak için tekrar bağlantı kurabilirsiniz.