Windows 10'dan PuTTY ile Ubuntu VDS'e dosya aktarma

VDS içinde SSH veya FTP sunucusu olmalı. Büyük ihtimal varsayılan olarak kurulmuş olmalı. Ben SSH tavsiye ederim. WinSCP programı hem FTP hem de SSH protokollerini destekliyor. Kendim kullandığım ve kolay kullanımlı güzel bir program; WinSCP

Tamamda Windows 10 kullanıyorum diyelim "merhaba" dosyasını aktarmak istiyorum nasıl yapacagım.

VDS içinde SSH veya FTP sunucusu olmalı. Büyük ihtimal varsayılan olarak kurulmuş olmalı. Ben SSH tavsiye ederim. WinSCP programı hem FTP hem de SSH protokollerini destekliyor. Kendim kullandığım ve kolay kullanımlı güzel bir program; WinSCP

Tamamda Windows 10 kullanıyorum diyelim "merhaba" dosyasını aktarmak istiyorum nasıl yapacagım.
Sunucunuzun SSH sunucusuna bağlanacaksınız program ile. VDS'yi kurduğunuzda size gerekli bilgilerin verilmiş olması lazım. Yoksa genelde IP adresinizdir adres, kullanıcı adı ve şifre de VDS'de bağlanacağınız hesaba karşılık geliyor. Program onun haricinde dosya yöneticisi gibi, sürükle-bırak.

Efendim oldu bir şey sorabilir miyim siz anlıyorsunuz gibi bir programı nasıl acacagım komutla.

Sunucunuzun SSH sunucusuna bağlanacaksınız program ile. VDS'yi kurduğunuzda size gerekli bilgilerin verilmiş olması lazım. Yoksa genelde IP adresinizdir adres, kullanıcı adı ve şifre de VDS'de bağlanacağınız hesaba karşılık geliyor. Program onun haricinde dosya yöneticisi gibi, sürükle-bırak.

Efendim oldu bir şey sorabilir miyim siz anlıyorsunuz gibi bir programı nasıl acacagım komutla.
Linux'da mı? Sunuculara bağlanmak için en çok kullanılan teknoloji ssh'dir. Hem shell hem de dosya aktarımı sağlar. Programları çalıştırmak için ssh ile shell olarak bağlanıp komutun adını yazmak yeterlidir. Modern Windows'larda SSH'in varsayılan olarak yüklü ve cmd'den kullanılabilmesi lazım.

Windows terminalden scp komutuyla tek seferde sunucunda yüklemek istediğin klasörü belirterek yükleme yapabilirsin. Yalnız sunucuya bağlandığın kullanıcının ilgili klasöre dosya yazma izni olması gerekiyor. Aksi takdirde hata alırsın. Ya da root kullanıcısı ile sorunsuz yükleme yapabilirsin.

scp -r \desktop\myfolder\deployments\ user@host:/path/to/whereyouwant/thefile

Geri
Yukarı Alt