Windows 10'dan sonraki sistemleri formatlamak daha uzun sürüyor

cagata

Uzman
Geçen gün aynı bilgisayara Windows 10 formatlaması yaptım. Tam 10 dakikada masa üsütüne geldi ve sürdü ama Windows 8.1 ve Windows 7 formatlaması sadece 5 dakikada masaüstüne geldi ve sürdü. Yani Windows 10'dan sonraki sistemlerin daha uzun sürüyor yüklemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir depolama birimine 10 GB veri kopyalamak 20 GB veri kopyalamaktan daha kısa sürer değil mi aynısı Windows için de geçerli, Win7 20 GB ise 11 de 40 50 GB desek arada bu kadar fark olması normal, ayrıca 11 yüklerken otomatik olarak sürücülerini falan da indirip kuruyor.

Ssd'ye kurmuyorsanız uzun sürebilir.

ISO boyutları değişkenlik gösteriyor. Birinin ISO'su 2-3 GB'ken diğeri 5 GB olabiliyor. Windows 10, daha fazla arka plan işlemi başlatır ve daha fazla disk I/O kullanır vs. Yani 8.1 ve 7'de daha az işlem varken 10 ve 11'de daha fazla işlem var ondan kaynaklı.

Ssd'ye kurmuyorsanız uzun sürebilir.
hayır hepsini ssd ye kuruyorum

evet çok şaşırdım 8.1 ve 7 nin 5 dakikada kurulmasına ve diğerlerine göre çok daha hızlı açılıp kapanıyor

Ortalma kaç dakika sürüyor.
windows 10 ve 11 tam 10 dakikada masaüstüne geliyor windows 7 ve 8.1 ise tam 5 dakikada masaüstüne geliyor ve bu süreler sata ssd yani nvme ssd olsa daha kısa sürecek belki de

windows 10 ve 11 tam 10 dakikada masaüstüne geliyor windows 7 ve 8.1 ise tam 5 dakikada masaüstüne geliyor ve bu süreler sata ssd yani nvme ssd olsa daha kısa sürecek belki de
Windows 11 hantal bir sistem yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…