ercanxx27

Uzman
Anakart: MSI X870E Tomahawkİşlemci: Ryzen 7 9800X3DEkran Kartı: Palit Gamerock RTX 5070 Tiİşletim Sistemi: Windows 11 24H2

Beyler, PC’ye format attım fakat bu ekranda donup kalıyor, bir türlü güvenli moda geçemiyorum. İmleç kayboluyor, klavye çalışmıyor. Neyden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olur musunuz?

@Recep Baltaş abi yardımcı olur musun

Format atmadan öncede böyle sorun yaşıyordum ama 1 hafta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu PC de

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-20 at 17.40.24.webp
    WhatsApp Image 2025-10-20 at 17.40.24.webp
    328,1 KB · Görüntüleme: 66
Birkaç olasılık var, belki işine yarar. Ben uzman değilim ama düşündüğüm şeyleri paylaşmak istedim.

Öncelikle BIOS’ta bir ayar değişmiş olabilir. Format sırasında BIOS ayarları sıfırlanmış olabilir, ya da belki otomatik olarak değişmiştir. Bir de BIOS pilini çıkartman sorun yaratmış olabilir ya da pil bitmişse o da etkileyebilir.

Bir şeyler değiştirip, birkaç adım izleyerek tekrar kontrol edebilirsin. Şu şekilde bir şeyler deneyebilirsin:
  1. BIOS ayarlarını kontrol et:
    • Legacy USB Support → Enabled yap
    • XHCI Hand-off → Enabled yap
    • Boot Mode → UEFI Only seçili olsun
    • Secure Boot → Geçici olarak Disabled yap (sonradan tekrar açabilirsin)
  2. Bu ayarları yaptıktan sonra, bilgisayarın güç kaynağını tamamen kesip (mesela fişi çekerek) yeniden başlat. Ayarların geçerli olup olmadığını kontrol et. (Eğer silinmiş ise ayar pil bitmiştir.)
Hata devam ediyorsa, birkaç farklı şey daha olabilir:
  • Kurduğun bir program / dosya bir şekilde Windows’a zarar vermiş olabilir, bu da sürekli yeniden başlatmaya yol açabilir. (Orta)
  • HDD’nin sağlığı kötü olabilir, ama bu düşük ihtimal. Yine de kontrol etmekte fayda var. (Düşük)
  • Windows’u Microsoft’tan indirdiğinden emin ol çünkü başka yerlerden indirilen sürümler bazen sorun yaratabiliyor. (Düşük)
  • Otomatik yüklenen bir driver hatalı olabilir. Bu driver, Windows’a zarar vermiş olabilir. (Yüksek)