Windows 11 24H2 stabil sürüme (KB5064081) ile küçük görev çubuğu simgeleri geldi

Bende kaldıramayacağımı bildiğim için bu şekilde bekliyorum. Hatalarını düzeltince yükleriz.
Diger SSD'de Fedora yüklü, gün boyu onu kullanıyorum. Windows'u Android Studio için açıyorum. O yüzden pek dert etmedim de yine de umarım sorun yaşamam.

Logoları görev çubuğuna sığacak şekilde yapsalar iyi olurdu sanki. Böyle hiç anlaşılmıyor ve kötü görünüm bırakıyor.
Bence de bir olmamışlık var. Beta olsa, düzelir diye ümit ederdim ama stabile geldi. Yine de belli olmaz.

Yama notları burada;

Yeni Özellikler​

• [Recall]
    • Kişiselleştirilmiş bir ana sayfa: Son etkinlikler, en çok kullanılan uygulamalar ve web siteleri ön plana çıkarılıyor.
    • Recent Snapshots ve Top Apps & Websites ile işleri kaldığınız yerden devam ettirme kolaylığı.
    • Sol menüden hızlı erişim: Ana sayfa, Zaman Çizelgesi, Geri Bildirim, Ayarlar.
  • [Click to Do]
    • Metin ve görseller üzerinde hızlı işlem yapmayı öğreten etkileşimli ilk kurulum eğitimi.
    • Örnek: Metin özetleme, görsel arka plan kaldırma.
  • [Genel]
    • Kamera, mikrofon, konum vb. izin isteyen uygulamalar için yeni tasarlanmış gizlilik penceresi.
    • Ekran hafifçe kararıyor, izin istemi merkeze taşınıyor.
  • [Görev Çubuğu]
    • Büyük saat + saniye geri geldi (Bildirim Merkezi’nde tarih ve takvimin üstünde).
  • [Arama]
    • Yeni ızgara görünümü ile görselleri daha kolay seçme.
    • Arama sonuçları eksikse, Windows arka planda dizinleme durumunu gösteriyor.
    • Dosya ve klasörlerde bulut/cihaz durumunu daha net görebilirsiniz.
  • [Kilit Ekranı]
    • Daha fazla widget ve kişiselleştirme: Hava durumu, Spor, Trafik, İzleme listesi vb.
    • Widget’lar eklenip çıkarılabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor.
  • [Dosya Gezgini]
    • Sağ tık menüsünde ayırıcı çizgiler ile simgeler daha düzenli.
    • Kurumsal hesaplarda (Entra ID) dosya etkinliklerinde kişi ikonları ve Microsoft 365 Live Persona Card desteği.
  • [Windows Hello]
    • Modernize edilmiş tasarım: Daha net, hızlı ve sezgisel kimlik doğrulama ekranı.
    • Passkey ve bağlı cihazlar arasında kolay geçiş.
    • Parmak izi ile uyanış sonrası giriş daha kararlı.
  • [Ayarlar]
    • Windows aktivasyon/son kullanma bildirimleri artık Windows 11 tasarımıyla sistem bildirimi olarak görünüyor.
    • Metin ve Görsel Üretim izinleri: Hangi uygulamaların Windows’un sunduğu üretken yapay zekâyı kullandığını görebilir ve kontrol edebilirsiniz.
    • Ayarlar’da Yapay Zekâ Ajanı: Snapdragon cihazlardan sonra artık AMD ve Intel Copilot+ PC’lerde de destekleniyor.
  • [Görev Yöneticisi]
    • CPU yükünü artık endüstri standartlarına uygun gösterecek.
    • İsterseniz eski ölçümü görmek için CPU Utility sütunu eklenebilir.
  • [Widget’lar]
    • Birden fazla widget panosu: Favori widget’larınızı daha iyi organize edebilirsiniz.
    • Discover feed yeniden tasarlandı: Daha görsel, kişiselleştirilmiş ve Copilot tarafından seçilen içerikler eklendi.
  • [Windows Backup for Organizations]
    • Kurumsal cihazlarda Windows Yedekleme genel kullanıma sunuldu.
    • Cihaz yenileme, yükseltme veya yapay zekâ destekli PC geçişlerinde kesintisiz üretkenlik sağlıyor.
  • [PowerShell 2.0]
    • Ağustos 2025’ten itibaren Windows 11 artık PowerShell 2.0’ı içermeyecek.
    • Daha güncel sürümler (5.1 ve 7.x) kullanılmaya devam edecek.

Düzeltmeler ve İyileştirmeler​

• Görev Çubuğu önizleme hataları giderildi.
  • Dosya Gezgini’nde Unblock seçeneği çalışmama sorunu çözüldü.
  • Windows Hello yüz tanıma giriş hatası düzeltildi.
  • Ayarlar’da güvenlik anahtarı eklerken çökme sorunu giderildi.
  • Canlı Altyazılar opaklık ayarı artık düzgün çalışıyor.
  • IME (Çince yazma) ile kopyalama sonrası karakter kaybolma sorunu çözüldü.
  • dbgcore.dll ve Kerberos kaynaklı çökmeler düzeltildi.
  • Giriş ekranında boş beyaz ekran / "just a moment" bekleme sorunları azaltıldı.
  • Miracast ses kesilme problemi giderildi.
  • Ses hizmeti kararlılığı artırıldı.
  • Microsoft Pluton Cryptographic Provider başlatma hatası çözüldü.

@19750 Şimdi küçük görev çubuğu özelliğini bekliyorum. 3-4 seneye de o gelir.

@19750 Şimdi küçük görev çubuğu özelliğini bekliyorum. 3-4 seneye de o gelir.
Görev yöneticisi ile ilgili değişik bir şey gelmiş. Onu merak ediyorum. Herhalde CPU, Ram ve Disk'i gerçekte ne kadar kullandığını gösterecek.

Sonunda gelmesine sevindim, umarım düzgündür. Deneyeceğim şimdi.

Neredeyse çoğu Windows kullanıcısı 10'da bunu kullanıyordu, siz ne bekliyordunuz ki?
Görev çubuğu yüksek olunca pek hoş durmuyor, ayrıca uygulamalara tıklaması zor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…