Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yasins

Başarılı
Bazen masaüstünde gezinirken bazen oyunlarda bilgisayar donuyor ve hiçbir şeye yanıt vermiyor. Kasadan restartladığımda driver çökmüş oluyor. Yeni driver'ı da DDU ile silmeden kuramıyorum, hata veriyor.

Driver olarak 26.2.2, 26.2.1, 26.1.1, 25.12.1 sürümlerini denedim, bir şey değişmedi. Windows Update ile AMD driver'ının çakışması durumu var mış, o yüzden Windows Update'i de durdurdum, yine bir şey değişmedi.

Windows 11 25H2 sürümünü kullanıyorum. Şu anda yedek alabileceğim bir ortam olmadığı için format işine girişemiyorum maalesef.

Çözüm
Dostum kart nedir yazdın da ben mi görmüyorum?
Konu başlığına yazmıştım, moderatörler düzenlemiş.
  • Ekran kartı: MSI AMD RX 6750 XT MECH 2X OC
  • İşlemci: AMD Ryzen 3500X
  • Anakart: GIGABYTE B450 AORUS M
  • RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V Kırmızı 3200MHz
  • SSD: KINGSTON Fury Renegade 1TB
Bayram öncesi kasayı komple söküp temizledim. Ramleri farklı channela taktım ve ikisinin yerini değiştirdim. GPU'yu söküp temizledim. GPU Driverı tekrardan DDU ile kaldırdım ve 26.2.2 sürümünü minimal olarak sadece driver olarak kurdum adrenalin yazılımını kurmadım. Aynı zamanda chipseti de güncelledim. 2 gündür bir sorunla karşılaşmadım şimdilik sorun çözüldü diyebiliriz.

Ekstradan sisteme eski bir hoparlör ve mouse takılıydı kasayı temizledikten sonra onları takmadım sorun onlardan da kaynaklanıyor olabilir.
Dostum kart nedir yazdın da ben mi görmüyorum?
Konu başlığına yazmıştım, moderatörler düzenlemiş.
  • Ekran kartı: MSI AMD RX 6750 XT MECH 2X OC
  • İşlemci: AMD Ryzen 3500X
  • Anakart: GIGABYTE B450 AORUS M
  • RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V Kırmızı 3200MHz
  • SSD: KINGSTON Fury Renegade 1TB
Bayram öncesi kasayı komple söküp temizledim. Ramleri farklı channela taktım ve ikisinin yerini değiştirdim. GPU'yu söküp temizledim. GPU Driverı tekrardan DDU ile kaldırdım ve 26.2.2 sürümünü minimal olarak sadece driver olarak kurdum adrenalin yazılımını kurmadım. Aynı zamanda chipseti de güncelledim. 2 gündür bir sorunla karşılaşmadım şimdilik sorun çözüldü diyebiliriz.

Ekstradan sisteme eski bir hoparlör ve mouse takılıydı kasayı temizledikten sonra onları takmadım sorun onlardan da kaynaklanıyor olabilir.

Son düzenleme:
Çözüm