Çözüldü Windows 11 7. nesil işlemci ile iyi uyum sağlar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Masquerade54

Başarılı
Makaleler
1
Merhaba ben 7. nesil i7 işlemciye sahibim sanırım 7. nesil desteklemiyor diye biliyorum. Peki birkaç bypass ile yapsam sıkıntı yaşar mıyım, hatalar ile karşılaşır mıyım bilmek istedim. Mesala Apralseres.dll yi iso içinden silmek gibi. Yoksa Windows 10 ile kalmaya devam edeyim mi edersem de kaç sene daha idare eder beni güncelleştirmeleri.

Son düzenleme:
Çözüm
Yedinci nesil destek listesinde yer almıyor fakat anakartlarda TPM 2.0 ve Secure Boot desteği ile kullananlar var. Windows 11 zaten artı ve eksileriyle biliniyor. Bir sürü konu var. İsterseniz deneyebilirsiniz.
Windows 11 İntel tarafında 11. Nesil sonrası performanslı çalışıyor. 10. Nesil ve altı için Windows 10 daha stabil.

Windows 11 Intel tarafında 11. nesil sonrası performanslı çalışıyor. 10. nesil ve altı için Windows 10 daha stabil.

Peki kaç sene daha tam destek sağlar Windows mesela Windows 7'ye 2020 yılına kadar destek sağladı 2025 mi olur yoksa biraz daha kullanıcısı çok olduğu için uzatabilir mi bu süreyi.

Peki kaç sene daha tam destek sağlar Windows mesela Windows 7'ye 2020 yılına kadar destek sağladı 2025 mi olur yoksa biraz daha kullanıcısı çok olduğu için uzatabilir mi bu süreyi.
Microsoft desteği keser ama şu an Windows 11 kullanan sayısı, Windows 10'a göre çok ama çok azdır.

O yüzden diğer firmalar kesmez. O yüzden en az 2030'a kadar kullanılabilir bence.

2025 maalesef. Microsoft sert bu konularda.

Demek öyle 10 yıl çok hızlı geçti gerçekten :/ teşekkür ederim bilgileriniz için belki 2-3 sene sonra Windows 11 deneyebilirim.

Ekim 2025'te biteceği söyleniyor.

Bir bakıma 2 sene daha var gibi o zaman. Vaktim var mış en azından biraz daha.

Yedinci nesil destek listesinde yer almıyor fakat anakartlarda TPM 2.0 ve Secure Boot desteği ile kullananlar var. Windows 11 zaten artı ve eksileriyle biliniyor. Bir sürü konu var. İsterseniz deneyebilirsiniz.

Evet birkaç duyum almıştım SSD değiştiği için bilgisayarımda her şeyin başındayken denemek isterim, ama geri dönüş yaparım büyük ihtimalle sorunlar olursa.

Microsoft desteği keser ama şu an Windows 11 kullanan sayısı, Windows 10'a göre çok ama çok azdır.

O yüzden diğer firmalar kesmez. O yüzden en az 2030'a kadar kullanılabilir bence.

Ekran kartım 1050 Ti zaten artık 1-2 seneye kullanılamaz olacak yeni oyunlarda DX13 ne zaman çıkar bilmiyorum en azından yeni oyunlardan çıkanların yüksek grafik ve sadece Windows 11 istemezse kullanırım diye düşünüyorum Windows 10'nu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…