Çözüldü Windows 11 Alt+F4 sonrası gelen ekranda bilgisayarı kapat seçeneği yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa Nilüfer
Önceden böyle sorun yoktu, ne zaman oldu veya nasıl oldu hatırlamıyorum. Alt+F4 yapıp sistemi kapatmak isteyince kapat ya da yeniden başlat seçeneği çıkmıyor. Ekte belirttiğim gibi ekran geliyor.

Windows Update sorun çıkartıyordu, o yüzden güncelleme yapamıyordum. Manuel olarak güncelleme yapınca sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Şunu deneyin;

gpedit.msc ile Yerel Grup İlkesi Düzenleyiciye girin.
Kullanıcı Yapılandırması>Yönetim Şablonları>Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu adresine gidin.
"Bilgisayarı kapat, yeniden başlat vb. komutları kaldır ve erişimi engelle" dosyasını bulun.
Yapılandırılmadı veya Devre Dışı seçeneğini seçip sistemi yeniden başlatın.

23H2'den yükseltmemek için her gün daha fazla neden buluyorum.
Sorunun 24H2 ile alakası? Ben bu sorunu Windows 10'da yaşamıştım.

24H2 kullanıyorum ve sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Windows Update hatalıydı, güncelleme yapsam bile güncelleme uygulanmıyordu. Manuel olarak kurunca sorun çözüldü.

Evet hocam da bende kullandım o yüzden yazdım. Her türlü Software'i güncel tutmama rağmen illallah ettirdi buglar yüzünden. Oyunu aşağı atınca siyah ekran, görüntü geç gelmesi, uygulamanın geçmiş görüntüsünü görmek tipi sorunlar yaşadım. Ayrıca Valorant tarzı oyunlarda temizinden 100 FPS kayıp yaşadım. Çözüm denedim bir sürü ama baktım düzelmiyor yeniden 23H2 döndüm ve düzeldi hepsi.

Bu sorun 24H2'nin çıkışının onaylandığı ilk RTM sürümde vardı ve bu sürümden 1 gün sonra güncelleme ile sorun çözüldü. Onu yüklememişsiniz demek ki.

Olabilir 3 hafta önce Microsoft'un sitesindeki son sürüm isoyu kurmuştum.
O imajlar en güncel değil RTM olarak çıkan sürümler oluyor. Onları kurduktan sonra benim ilk yaptığım iş güncelleme yapmak oluyor. Eğer aşırı güncelleme yoğunluğu varsa sistem zaten kurulumun sonunda bunları başka bir ekranda yapabiliyor. Sorununuz güncelleme kaynaklı olabilir bence.

Hayır kurduktan sonra bu sorunlar baş gösterince tüm updateleri yapıp denedim yine aynı sorunlar oldu. Donanım sürücüleri, . .NET Framework ve Windows günceldi. Buglar daha az gözükmeye başladı o zaman ama yine de oluyordu. Ama asıl downgrade yapmamın sebebi FPS düşüşleriydi. Belki AMD kaynaklıdır bilemiyorum artık. Şu an sorunsuz kullanıyorum 23H2.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartı mı işlemci mi kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…