Merhaba, birkaç aydır Windows 11'de arayüzde takılmalar oluyor. Bilgisayar tamamen donuyor, 2-3 saniye sonra tekrar bir şey yokmuş gibi devam ediyor. Takılmalar olurken arkada çalışan ağır bir program vs. olmuyor. En çok masaüstünde sistem boştayken bu sorunu yaşıyorum. Bu sorunun kaynağı ne olabilir?
Laptop: Monster Tulpar T7 v21.8:
Intel i7-11800H
NVIDIA RTX 3070 115 W
2x8 GB DDR4 RAM
Samsung 970 EVO Plus 1 TB (sistemin kurulu olduğu disk)
Windows 11'in klasikleri. Mevcut SSD'yi iki bölüme ayırın, yedekleyeceğiniz dosyaları ayırdığınız ikinci bölüme yedekleyip format atmayı deneyin. Aynısı bende de oluyordu. Anca böyle çözebildim. Format atarken dosyaları yedeklediğiniz bölümü silmeyin veya üstüne kurmayın.
Windows 11'in klasikleri. Mevcut SSD'yi iki bölüme ayırın, yedekleyeceğiniz dosyaları ayırdığınız ikinci bölüme yedekleyip format atmayı deneyin. Aynısı bende de oluyordu. Anca böyle çözebildim. Format atarken dosyaları yedeklediğiniz bölümü silmeyin veya üstüne kurmayın.
Debloat yapmak Windows 11'in sistem dosyalarını nadiren de olsa bozabiliyor. Sistem kendisi de bozulmuş olabilir tabii. Önce onarmayı deneyelim, CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve bu komutları deneyin;
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Eğer 2.komut sonrası "Component store is repairable" cevabını alırsanız, devam edip bu komutu girin:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu adımlardan sonra sistemi yeniden başlatın ve güncellemeleri kontrol edin, eğer sistemde herhangi bir hata varsa onarılacaktır. Takılmalar ve donmalar yine de devam ederse temiz kurulum yapmanızı öneririm.