Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bariyilmaz8

Becerikli
Yeni aldığım sisteme Windows kurmak istiyorum ama Microsoft sitesinden indirdiğim ISO dosyasını Rufus veya herhangi bir yazılım ile yazdırmak istediğimde resimdeki hatayı alıyorum. Scannow, chkdsk komutlarınıda yaptım USB kaynaklıdır diye ama 3 USB de aynı hatayı veriyor. Yazdırma bitsin yine de belki sorun olmaz diyorum, bilgisayara taktığımda BIOS bölümünden seçtikten sonra "snapshot is not supported." hatasını alıyorum. Bir türlü sistemi kuramadım yardımcı olur musunuz?

1774367414464.webp

indir sekmesini bulamadım.

LTSC diye bir link buldum farklı bir konuda. İndirdim ve yapmaya çalıştım aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleme:
O zaman farklı USB bellek dene olmazsa.

3 farklı USB ile denedim. 2 tanesi daha kutusundaydı yeni çıkardım, bilgisayar ile almıştım.

Rufus üzerinden MBR seçince sorunsuz şekilde yazdırılıyor. GPT seçince sıkıntı çıkıyor. USB'yi dönüştürmeye çalışıyorum ancak olmuyor. "the disk you specified is not MBR formatted. Please select an empty MBR disk to convert." hatası alıyorum.

Son düzenleme:
3 farklı USB ile denedim. 2 tanesi daha kutusundaydı yeni çıkardım, bilgisayar ile almıştım.

Rufus üzerinden MBR seçince sorunsuz şekilde yazdırılıyor. GPT seçince sıkıntı çıkıyor. USB'yi dönüştürmeye çalışıyorum ancak olmuyor. "the disk you specified is not MBR formatted. Please select an empty MBR disk to convert." hatası alıyorum.
Çok ilginç MBR'yi yazdırıp GPT yazdırmaması Ventoy ile' de yazdırmayı deneyebilirsiniz.

Rufus ayarları - standart Windows yüklemesi - GPT - UEFI (CSM yok) - large fat32.

USB belleği Rufus ile GPT formatında biçimlendirip ondan sonra Windows'u yazdırman gerekli, Ventoy ile de aynı MBR hatasını alabilirsin.

Son düzenleme:
Rufus ayarları - standart Windows yüklemesi - GPT - UEFI (CSM yok) - large fat32.

Her türlü aynı hatayı veriyor ama sorunu çözdüm. Secure Boot özelliğini kapatınca sorun çözüldü. Ancak yine de yükleme ekranında çok farklı bir hata verdiği için hiç Secure Boot hatası olduğu aklıma gelmemişti.

Çözüm
Her türlü aynı hatayı veriyor ama sorunu çözdüm. Secure Boot özelliğini kapatınca sorun çözüldü. Ancak yine de yükleme ekranında çok farklı bir hata verdiği için hiç Secure Boot hatası olduğu aklıma gelmemişti.
Secure Boot Fast Boot bunlar kapatılır format atarken demek ki yazılmış Usb 'ye.

Olabiliyor küçük hatalar neredeyse her gün bir sistem montajı yapıyoruz eşe DOS'ta ama sistem kurulumunda küçük detayları atlıyoruz bazen.