Çözüldü Windows 11 "Dosya Runtime Broker üzerinde açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Özellikle yeni bir dosya oluşturduğumda hep bu sorunu yaşıyorum ve artık gerçekten bıktım. Açmakta sıkıntı yok. Fakat sileceksem ya da adını değiştireceksem böyle oluyor. Crackli şeylerde kullanmıyorum. Windows Defender ve Malwarebytes bir virüste bulamıyor. Daha önce de bu sorunu yaşıyordum. Bilgisayarı formatladım yaşamaya devam ediyorum.

Çözüm
Bu bir sorun değil, Windows'un yetkilendirme işlemlerinden biri.

Runtime broker nasıl kapatılır?

Çalışma Zamanı Aracısının çok fazla bellek kullanmasını engellemek için: Görev yöneticisini açın, listeden Runtime Broker'ı seçin. Çalışma Zamanı Aracısı'nı kapatmak için Görevi Sonlandır'ı seçin ve ardından cihazınızı yeniden başlatın.
Bu bir sorun değil, Windows'un yetkilendirme işlemlerinden biri.

Runtime broker nasıl kapatılır?

Çalışma Zamanı Aracısının çok fazla bellek kullanmasını engellemek için: Görev yöneticisini açın, listeden Runtime Broker'ı seçin. Çalışma Zamanı Aracısı'nı kapatmak için Görevi Sonlandır'ı seçin ve ardından cihazınızı yeniden başlatın.

Çözüm
O dosyayı hemen oynatıp silmeye kalkıştığınızda bu hata oluyor. Kapandıktan sonra bir 5-10 sn. bekleyince siliniyor. Cidden can sıkıcı bir şey. UWP uygulamalarındaki runtime Broker'ın, medya oynatıcı kapandığı anda sonlandırmamasından dolayı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…