Çözüldü Windows 11 dualboot ISO çıkarma bozulması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mami1938
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mami1938

Uzman
Makaleler
1
Elimde USB belleğim yok, bu yüzden bir tutorial videosuna bakarak Linux Mint dualboot kurmaya çalışıyordum. Videoda diski bölüyor, ardından ISO'nun içindekileri bu bölüme atıyor ve diskpart ile EFI System dosyasına çeviriyordu. Ancak, Linux Mint ISO'sunu her extract ettiğimde yanlış veya eksik bir şekilde extract ediliyor gibi görünüyor. Kurulum sırasında dosya sistemi incelenirken süreç takılıp kalıyor. Araştırdığımda, eksik dosyaların genellikle ISO dosyasının bozuk olmasından kaynaklandığı söyleniyor. Ancak, ISO'nun SHA256 kontrolünü yaptım ve ISO dosyası eksik ya da bozuk değil. Sorunun extract işleminden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Tutorial videosu:

Çözüm
ISO'nun içindeki dosyaların hashları ile diskteki hashları karşılaştırıp bozuk olanları değiştirdim, sorunum çözülmüştür
Ubuntu Terminal kullanarak ZIP dosyası çıkarma:

sudo apt-get install p7zip-full
7z x Dosya_Adı.iso

Son düzenleme:
Bu hataları alıyorum, xxx yerlerinde sayılar var:

/usr/lib/ubiquity/ubiquity/frontend/gtk_components/nmwidgets.py:xxx: Warning: Source ID xxxxx was not found when attempting to remove it.<br>GLib. source_remove(self.timeout_id)<br><br>/usr/lib/ubiquity/ubiquity/frontend/gtk_components/nmwidgets.py:xxx: Warning: Source ID xxxxx was not found when attempting to remove it<br>GLib.source_remove(self.rows_changed_id)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit diskinin sağlığını kontrol et. Smart testi yap. Disk bozulmak üzere ya da bozuk olmadığı sürece bu hataları almaman lazım.

Sabit diskinin sağlığını kontrol et. Smart testi yap. Disk bozulmak üzere ya da bozuk olmadığı sürece bu hataları almaman lazım.
Diskte sorun yok, ISO'yu kontrol ettim, onda da sorun yok

Smart testi yaptın mı, sonuç nedir?

ISO'nun içindeki dosyaların hashları ile diskteki hashları karşılaştırıp bozuk olanları değiştirdim, sorunum çözülmüştür

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…