erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Amacım monitörü döndürünce otomatik ekran yönü de dönmesi çünkü ekranı sık bir şekilde dik kullanıyorum. Bunun için Arduino ile klavye tuşunu simule edip gyro sensörüyle açı algılama yöntemini kullanacağım. Bunun için bir uygulama veya CMD komutu bilen var mı? Yani istediğim şey klavye de mesela 0 tuşuna bastığımı algılayan bir uygulama sayesinde ekranın yönünü dik moda alan bir yazılım.

Bununla uğraşmak yerine ChatGPT'ye Python veya node.js ile monitörün yönünü kısayol tuşu ile değiştirebileceğiniz basit bir betik yazdırın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla uğraşmak yerine ChatGPT'ye Python veya node.js ile monitörün yönünü kısayol tuşu ile değiştirebileceğiniz basit bir betik yazdırın.

Aslında Python'dan az çok anlıyorum mantıklı geldi şu an. Zamanında ekran takibi için bir şey yapmıştım ama onda Arduino'dan herhangi bir veri almıyordum. Teşekkürler hocam fikir için, bunu biraz araştırıyım.

Yaptım hocam ChatGPT denedim başta saçma sapan NirCmd falan çalıştırdı bende kodu kendim yazdım. Rotatescreen modülü ile yapılabiliyor. Rehber paylaşacağım akşama doğru bunun için sağ olun tekrardan fikir için.

Son düzenleme: