Birkaç güne Windows 11 Pro veya Home key alacağım ve formatlayıp sıfırdan kuracağım. Fakat Home ve Pro arasında kararsız kaldım.
En iyi optimizasyon hangisinde olur? Umarım anlatabilmişimdir. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Optimizasyon konusunda kararsız kaldıysaniz ikiside neredeyse ayni sekilde tuketiyor kaynagi home bir tik daha hafif ama.
Key satın almanıza gerek yok. https://techolay.net/sosyal/konu/windows-11-nasil-etkinlestirilir.159549/

Enterprise Update kontrolü.

Assign Access / kiosk mode.

Domain joined / Azure ad / active directory.

Hyper-V (Virtual machine)

Group policy editor (gpedit.msc)

Remote desktop host

BitLocker gibi özellikler barındırıyor pro modeli, bunların hiçbirine günlük kullanıcı ihtiyaç duymaz optimizasyon farkı da yoktur.
Arkadas soylemis zaten burada.

Bana kalırsa en iyisi Pro sürüm ile birlikte AtlasOS'ya da ReviOS kullanman olur.

Çocuk daha Home ile Pro arasındaki farkı ayırt edemiyor, temel bilgisi yok sen gelmişsin OS Mos kullan diyorsun.

Birkaç güne Windows 11 Pro veya Home key alacağım ve formatlayıp sıfırdan kuracağım. Fakat Home ve Pro arasında kararsız kaldım.
En iyi optimizasyon hangisinde olur? Umarım anlatabilmişimdir. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sık sık dışarı çıkarım, okuluma giderim, arkadaşlarla takılırım, gezer tozarım; Oyun, film, dizi için bilgisayar kullanıyorum dersen Home.
Bilgisayarda çok vakit geçiriyorum, genelde işlerim bilgisayar üzerinden oluyor dersen Pro.

Şimdi diyeceksin ki Pro kullananlar asosyal mi oluyor? Tabii ki de hayır ama bir muhasebeci Home kullanamaz.

Kısacası PC'nin temeline aşinaysan Pro; dizi, film, oyun, sosyal medya diyorsan Home yeterli.

Çocuk daha Home ile Pro arasındaki farkı ayırt edemiyor, temel bilgisi yok sen gelmişsin OS Mos kullan diyorsun.
Home ile Pro arasındaki farkı bilmek ile Atlas ya da Revi kurabilmenin alakası yok. Basit bir uygulama ve her yerde videosu var zaten. Windows'un abuk uygulamalarından ve arka plan işlemlerinden arınmak isteyen herkes kurmalı.

Sık sık dışarı çıkarım, okuluma giderim, arkadaşlarla takılırım, gezer tozarım; Oyun, film, dizi için bilgisayar kullanıyorum dersen Home.
Bilgisayarda çok vakit geçiriyorum, genelde işlerim bilgisayar üzerinden oluyor dersen Pro.

Şimdi diyeceksin ki Pro kullananlar asosyal mi oluyor? Tabii ki de hayır ama bir muhasebeci Home kullanamaz.

Kısacası PC'nin temeline aşinaysan Pro; dizi, film, oyun, sosyal medya diyorsan Home yeterli.
Muhasebeci HyperV ile sanal makine mi kullanıyor, SQL server mı kuruyor, BitLocker ile disk mi şifreliyor. Yersiz bir benzetme olmuş.

Uzun lafın kısası= Home = Ev, normal kullanıcı ihtiyacı, daha az yan özellik
Pro = Profesyonel kullanıcı = Profesyoneller için gerekebilecek yan özellikler, ancak bu özelliklerin aktifleşmesiyle birlikte daha fazla kaynak tüketimi.

BitLocker ile diskinizi şifrelemiyorsanız(ki daha iyi ve güvenli şifrelemeler de var), Sanal makineyi windowsun makinesi değil VMWare//Virtualbox üzerinden kullanıyor veya hiç kullanmıyorsanız Pro kullanmak için bir ihtiyacınız yoktur.

Muhasebeci HyperV ile sanal makine mi kullanıyor, SQL server mı kuruyor, BitLocker ile disk mi şifreliyor. Yersiz bir benzetme olmuş.

Uzun lafın kısası= Home = Ev, normal kullanıcı ihtiyacı, daha az yan özellik
Pro = Profesyonel kullanıcı = Profesyoneller için gerekebilecek yan özellikler, ancak bu özelliklerin aktifleşmesiyle birlikte daha fazla kaynak tüketimi.

BitLocker ile diskinizi şifrelemiyorsanız(ki daha iyi ve güvenli şifrelemeler de var), Sanal makineyi windowsun makinesi değil VMWare//Virtualbox üzerinden kullanıyor veya hiç kullanmıyorsanız Pro kullanmak için bir ihtiyacınız yoktur.
Ben ne diyorum ya, dediklerinin aynısı işte?
Ne saçma sapan yargılamalarınız var.

Ben ne diyorum ya, dediklerinin aynısı işte?
Ne saçma sapan yargılamalarınız var.
Tartışmayı sevmiyorum ancak sizin için bir kez daha söylediğimi tekrar ediyorum, "Muhasebeci HyperV ile sanal makine mi kullanıyor, SQL server mı kuruyor, BitLocker ile disk mi şifreliyor. Yersiz bir benzetme olmuş." Pc temeline aşinalık veya Muhasebecilik gibi bir iş grubuyla ilgisinden ziyade, pro'nun sağladığı özelliklere ihtiyacınız olup olmadığıyla alakalı. Söylediğim gibi temel olarak konunun çerçevesine hakimsiniz ancak benzetmeniz talihsiz olmuş.