Windows 11 Home'un boşta 7 GB RAM yemesi normal mi?

Yanlızca Opera açık ve 1.1 kullanıyor. Keşke alternatifi olsa da kullansak şu Windows'un.

Nasıl evet yahu? Bende 16 GB RAM var, hiçbir yazılım açmazsam 3.5-4 GB arası kullanım oluyor.

Arkadaş boşta diyor ama illaki bir şeyler açıktır.
Hocam, ben şaka yapmıyorum; cidden boşta bile en az 6.5 GB RAM tüketiyor. 7 aydır formatlamadım, üstelik debloat da yaptım Shut Up 10 sayesinde ama böyle.

Eki Görüntüle 276890
Yanlızca Opera açık ve 1.1 kullanıyor. Keşke alternatifi olsa da kullansak şu Windows'un.
Linux'a geçerim ama VALORANT oynuyorum işte.

Hocam debloat yaptım, çoğu servis kapalı, hatta Shut Up 10'la debloatlamıştım.
Şu an sadece bunlar açık:

Eki Görüntüle 276889
E boşta dedin? Şimdi de sadece bunlar açık diyorsun. Sadece bunlar dediğin programlar 3 MB RAM tüketmiyor ki.

Hiçbir sorun yok, açtığın programlar RAM tüketiyor özetle.

Custom 11 kullanmanızı öneririm. Gereksiz şeyler bildiğiniz süpürülmüş ve boşta 1.8 GB RAM kullanımı sunuyor.

Hocam, ben şaka yapmıyorum; cidden boşta bile en az 6.5 GB RAM tüketiyor. 7 aydır formatlamadım, üstelik debloat da yaptım Shut Up 10 sayesinde ama böyle.

Linux'a geçerim ama VALORANT oynuyorum işte.
Sadece "oo shut up 10" ile olacak bir şey değil, telemetrileri kapatırsın anca onunla. Hizmetleri tek tek elinle kapatman lazım, Defender'ı devre dışı yapıp ayrı bir antivirüs kullanabilirsin. Update kapatırsın. Gereksiz hizmetler RAM kullanır, services.msc'den bakacaksın. Başlangıç uygulamalarını komple kapatacaksın. Öyle boşta 6.5 kullanması normal falan değil. Elimde olsa PC'n 2-3'e çok rahat indirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…