Windows 11 için Custom OS ve program önerisi

Aquality

Çalışkan
FreeDOS bilgisayarıma Windows 11 kuracağım ama normal ISO’da binbir türlü gereksiz ve kullanmadığım şey var. O yüzden internetten; Custom OS’ler, NTLite programı, WinUtil, MicroWin gibi programlar ve işletim sistemleri buldum. Hangisinin daha iyi olacağını bilmiyorum. FPS değerlerimin artacağı, RAM ve CPU kullanımının düşük olacağı, PC’yi gereksiz yormayacak bir sistem istiyorum. Sizce ne kullanmalıyım? Oyunlarda, örneğin Rust’ta Easy Anti-Cheat veya Valorant’ta Vanguard sıkıntı yaratır mı? Sonuçta dosyalar değişiyor. Böyle şeyler ban sebebi mi, bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğiniz ISO'yu winutil ile debloat ve gereksiz özellikleri kapatırsanız daha sağlıklı olacaktır Custom ISO önermiyorum. Eğer isterseniz LTSC de kurabilirsiniz.

Winutil oyun ve anticheatlerde sorun çıkarmaz.

Hocam debloat da neleri açmalıyım onu hiç bilmiyorum var mı böyle belirli bir ayar?

ISO modunda NTLite en temizidir.
Çalışan Windows'ta uygulama ve bileşenler birbirleriyle ilişkilendiği için temizleme ISO modunda daha iyidir.
UUP'la gereksiz bileşenleri Edge vs silerek indirirsin.
Msmg ile DirectX ve Visual ekler OneDrive silersin.
NTLite ile gereki reg vs ekler hazır XML ile ayarları oto yaparsın vs.
Bu yontemle ISO da;
Defender ve Update açık, bosta RAM kullannımı:
Windows 10 22H2 1.1/1.3gb.
Windows 11 24H2 1.8/2.1gb.
Windows 11 25H2 5570 dev 2 GB ortalama.

Hocam şu videodaki gibi winutil üzerinden microwin ile kurulum yapınca gereksiz tüm uygulamalar silindi ve performans iyileştirmeleri var anladığım kadarıyla yani genel olarak hoşuma gitti tam aradığım oldu diyebilirim çünkü OS'ler pek güven vermiyor.

Yusuf ipeğin debloat videolarınada göz atmanızı öneririm Windows'u daha çok debloat ve hızlandırabilirsiniz ve Revo Uninstaller ile Skype gibi gereksiz Windows uygulamalarını kökten silebilirsiniz.
Evet haklısınız Custom ISO'lar hiç güven vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…