Sistemimde Windows 11 IoT Enterprise LTSC (25H2) tabanlı özel bir modlu ISO kurulu. Counter-Strike 2'yi Steam üzerinden başlatmak istediğimde aşağıdaki hatalarla karşılaşıyorum:
İlk olarak "Bir oyun dosyası eksik veya bozuk görünüyor..." uyarısı veriyor ve Steam dosya doğrulamasına yönlendiriyor.
Dosya bütünlüğünü doğruladıktan sonra bu kez FATAL ERROR: CAppSystemDict:Unable to load module client (Dependency of application), error 126 hatası alıyorum.
Denediğim ve İşe Yaramayan Çözüm Adımları:
Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü defalarca doğruladım.
Visual C++ Redistributable All-in-One ve DirectX End-User Runtime paketlerini güncelledim.
mfplat.dll, mfreadwrite.dll, mfcore.dll, mf.dll, evr.dll kütüphanelerini System32 içine ekleyip regedit üzerinden WindowsMediaVersion tanımı oluşturdum.
PowerShell üzerinden Media Feature Pack yüklemeyi denedim ancak DISM Error: 87 verdi (İmajda medya paket isimleri ve Windows Update bileşenleri tamamen silinmiş).
Steam'i ve cs2.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmayı, -dx11 ve -vulkan başlatma parametrelerini denedim.
Sistemimde harici bir antivirüs bulunmuyor. Sanırım kullandığım modlu ISO imajında Windows'un bazı temel medya/COM çekirdek bileşenleri kalıcı olarak sökülmüş durumda.
Bu ISO'yu değiştirmeden client.dll bağımlılıklarını sisteme tanımlamanın veya oyunu çalıştırmanın bir yolu var mıdır, yoksa tek çözüm el değmemiş orijinal LTSC 2024 / Pro ISO'suna geçmek midir?
İkinci mönitor var ama daha hiç takmadım bile vc Redist'ler kurulu ama sildim tekrar yükledim 26H2 güncellemesini yaptım sistem özellikleri konunun en başında yazıyor güncel sistem güncelleme yaptıktan sonra denemedim hiç hemen deniyorum. i9 9900K GTX 1080 Ti 16 GB sistem var ona da yüklüyorum ISO'yu bir de onda deneyelim.
Dediğim gibi sıkıntı olmaması lazımdı, gözden kaçan bir detay olmalı ama CS için bu sıkıntı zaten bilinen bir şeymiş. C++ ile alakalı olduğu söyleniyor.
@C1505 "You should Google search "Counter Strike 2 Error 126". People have been having this issue since CS2 opened up for beta testing. Its an issue caused by "Microsoft Visual C++ XXX Redistributable". Lots of people have said uninstall those and then doing a restart to let Windows re-download solved this problem for them."
Konuya yardımcı olursan sevinirim, aynı sistemi kullanıyorsunuz. CS ya da FACEIT hali hazırda kurulu değil bende ama C++ ile alakalı olma ihtimali yüksek gibi duruyor. Sistemin sorunsuz olduğuna eminim zaten de CS'deki bu durumu ne tetikledi, ona çok aşina olamadım. Gamer değilim.
Dediğim gibi sıkıntı olmaması lazımdı, gözden kaçan bir detay olmalı ama CS için bu sıkıntı zaten bilinen bir şeymiş. C++ ile alakalı olduğu söyleniyor.
@C1505 "You should Google search "Counter Strike 2 Error 126". People have been having this issue since CS2 opened up for beta testing. Its an issue caused by "Microsoft Visual C++ XXX Redistributable". Lots of people have said uninstall those and then doing a restart to let Windows re-download solved this problem for them."
26H2 güncellemesi sonrası mı çözüldü Update'dan sonra, çünkü oradan da denetle demen lazım işlem sonrasında. Yoksa C++'ları kaldırıp restart atıp sıfırdan kurduktan sonra mı düzeldi?
Millet CS ve Valorant bıraksa bence hiç sıkıntı kalmayacak. Anti-cheat'leri bile ayrı dert bu oyunların.
AAA oyunlarda sıfır sıkıntı varken bu oyunlar kendilerini bir halt zannediyor.
26H2 güncellemesi sonrası mı çözüldü Update'dan sonra, çünkü oradan da denetle demen lazım işlem sonrasında. Yoksa C+artıları kaldırıp restart atıp sıfırdan kurduktan sonra mı düzeldi?
Millet CS ve Valorant bıraksa bence hiç sıkıntı kalmayacak. Anti-cheat'leri bile ayrı dert bu oyunların.
AAA oyunlarda sıfır sıkıntı varken bu oyunlar kendilerini bir halt zannediyor.
C++ çözmüştür sanırım, CS bilmemde Valorant çizgi film gibi oyun olmasına rağmen neler çektiriyor insanlara. Vanguard saçma sapan şeylerle çakışıyor sorun yaratıyor.
C++ çözmüştür sanırım, CS bilmemde Valorant çizgi film gibi oyun olmasına rağmen neler çektiriyor insanlara. Vanguard saçma sapan şeylerle çakışıyor sorun yaratıyor.
Kesinlikle öyle, Vanguard ile alakalı hiçbir sorunu çözemedik neredeyse bu forumda, en azından benim denk geldiklerim öyle. USB sökme takma sesinden sonra oyun donuyor.
Senin daha işin uzun, Valorant USB söküp takma olayını halletmen lazım. 3. boyuttan bir el uzanıyor herhalde Valorant oynarken, makinedeki USB'leri söküp takıyor o esnada. Onu bloklamak lazım. @X99