1 19750 Uzman Katılım 28 Mart 2025 Mesajlar 1.341 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 820 30 Ağustos 2025 #1 Konu Başlıkları Gizle 1 Yeni Özellikler 2 Düzeltmeler ve İyileştirmeler Yapay zekâ özellikleri ağırlıklı olmak üzere birçok özellik gelmiş. Yeni Özellikler [Recall] Kişiselleştirilmiş bir ana sayfa: Son etkinlikler, en çok kullanılan uygulamalar ve web siteleri ön plana çıkarılıyor. Recent Snapshots ve Top Apps & Websites ile işleri kaldığınız yerden devam ettirme kolaylığı. Sol menüden hızlı erişim: Ana sayfa, Zaman Çizelgesi, Geri Bildirim, Ayarlar. [Click to Do] Metin ve görseller üzerinde hızlı işlem yapmayı öğreten etkileşimli ilk kurulum eğitimi. Örnek: Metin özetleme, görsel arka plan kaldırma. [Genel] Kamera, mikrofon, konum vb. izin isteyen uygulamalar için yeni tasarlanmış gizlilik penceresi. Ekran hafifçe kararıyor, izin istemi merkeze taşınıyor. [Görev Çubuğu] Büyük saat + saniye geri geldi (Bildirim Merkezi’nde tarih ve takvimin üstünde). Daha küçük uygulama simgeleri . @17306 saygılar. [Arama] Yeni ızgara görünümü ile görselleri daha kolay seçme. Arama sonuçları eksikse, Windows arka planda dizinleme durumunu gösteriyor. Dosya ve klasörlerde bulut/cihaz durumunu daha net görebilirsiniz. [Kilit Ekranı] Daha fazla widget ve kişiselleştirme: Hava durumu, Spor, Trafik, İzleme listesi vb. Widget’lar eklenip çıkarılabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor. [Dosya Gezgini] Sağ tık menüsünde ayırıcı çizgiler ile simgeler daha düzenli. Kurumsal hesaplarda (Entra ID) dosya etkinliklerinde kişi ikonları ve Microsoft 365 Live Persona Card desteği. [Windows Hello] Modernize edilmiş tasarım: Daha net, hızlı ve sezgisel kimlik doğrulama ekranı. Passkey ve bağlı cihazlar arasında kolay geçiş. Parmak izi ile uyanış sonrası giriş daha kararlı. [Ayarlar] Windows aktivasyon/son kullanma bildirimleri artık Windows 11 tasarımıyla sistem bildirimi olarak görünüyor. Metin ve Görsel Üretim izinleri: Hangi uygulamaların Windows’un sunduğu üretken yapay zekâyı kullandığını görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Ayarlar’da Yapay Zekâ Ajanı: Snapdragon cihazlardan sonra artık AMD ve Intel Copilot+ PC’lerde de destekleniyor. [Görev Yöneticisi] CPU yükünü artık endüstri standartlarına uygun gösterecek. İsterseniz eski ölçümü görmek için CPU Utility sütunu eklenebilir. [Widget’lar] Birden fazla widget panosu: Favori widget’larınızı daha iyi organize edebilirsiniz. Discover feed yeniden tasarlandı: Daha görsel, kişiselleştirilmiş ve Copilot tarafından seçilen içerikler eklendi. [Windows Backup for Organizations] Kurumsal cihazlarda Windows Yedekleme genel kullanıma sunuldu. Cihaz yenileme, yükseltme veya yapay zekâ destekli PC geçişlerinde kesintisiz üretkenlik sağlıyor. [PowerShell 2.0] Ağustos 2025’ten itibaren Windows 11 artık PowerShell 2.0’ı içermeyecek. Daha güncel sürümler (5.1 ve 7.x) kullanılmaya devam edecek. Düzeltmeler ve İyileştirmeler Görev Çubuğu önizleme hataları giderildi. Dosya Gezgini’nde Unblock seçeneği çalışmama sorunu çözüldü. Windows Hello yüz tanıma giriş hatası düzeltildi. Ayarlar’da güvenlik anahtarı eklerken çökme sorunu giderildi. Canlı Altyazılar opaklık ayarı artık düzgün çalışıyor. IME (Çince yazma) ile kopyalama sonrası karakter kaybolma sorunu çözüldü. dbgcore.dll ve Kerberos kaynaklı çökmeler düzeltildi. Giriş ekranında boş beyaz ekran / "just a moment" bekleme sorunları azaltıldı. Miracast ses kesilme problemi giderildi. Ses hizmeti kararlılığı artırıldı. Microsoft Pluton Cryptographic Provider başlatma hatası çözüldü.
Yapay zekâ özellikleri ağırlıklı olmak üzere birçok özellik gelmiş. Yeni Özellikler [Recall] Kişiselleştirilmiş bir ana sayfa: Son etkinlikler, en çok kullanılan uygulamalar ve web siteleri ön plana çıkarılıyor. Recent Snapshots ve Top Apps & Websites ile işleri kaldığınız yerden devam ettirme kolaylığı. Sol menüden hızlı erişim: Ana sayfa, Zaman Çizelgesi, Geri Bildirim, Ayarlar. [Click to Do] Metin ve görseller üzerinde hızlı işlem yapmayı öğreten etkileşimli ilk kurulum eğitimi. Örnek: Metin özetleme, görsel arka plan kaldırma. [Genel] Kamera, mikrofon, konum vb. izin isteyen uygulamalar için yeni tasarlanmış gizlilik penceresi. Ekran hafifçe kararıyor, izin istemi merkeze taşınıyor. [Görev Çubuğu] Büyük saat + saniye geri geldi (Bildirim Merkezi’nde tarih ve takvimin üstünde). Daha küçük uygulama simgeleri . @17306 saygılar. [Arama] Yeni ızgara görünümü ile görselleri daha kolay seçme. Arama sonuçları eksikse, Windows arka planda dizinleme durumunu gösteriyor. Dosya ve klasörlerde bulut/cihaz durumunu daha net görebilirsiniz. [Kilit Ekranı] Daha fazla widget ve kişiselleştirme: Hava durumu, Spor, Trafik, İzleme listesi vb. Widget’lar eklenip çıkarılabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor. [Dosya Gezgini] Sağ tık menüsünde ayırıcı çizgiler ile simgeler daha düzenli. Kurumsal hesaplarda (Entra ID) dosya etkinliklerinde kişi ikonları ve Microsoft 365 Live Persona Card desteği. [Windows Hello] Modernize edilmiş tasarım: Daha net, hızlı ve sezgisel kimlik doğrulama ekranı. Passkey ve bağlı cihazlar arasında kolay geçiş. Parmak izi ile uyanış sonrası giriş daha kararlı. [Ayarlar] Windows aktivasyon/son kullanma bildirimleri artık Windows 11 tasarımıyla sistem bildirimi olarak görünüyor. Metin ve Görsel Üretim izinleri: Hangi uygulamaların Windows’un sunduğu üretken yapay zekâyı kullandığını görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Ayarlar’da Yapay Zekâ Ajanı: Snapdragon cihazlardan sonra artık AMD ve Intel Copilot+ PC’lerde de destekleniyor. [Görev Yöneticisi] CPU yükünü artık endüstri standartlarına uygun gösterecek. İsterseniz eski ölçümü görmek için CPU Utility sütunu eklenebilir. [Widget’lar] Birden fazla widget panosu: Favori widget’larınızı daha iyi organize edebilirsiniz. Discover feed yeniden tasarlandı: Daha görsel, kişiselleştirilmiş ve Copilot tarafından seçilen içerikler eklendi. [Windows Backup for Organizations] Kurumsal cihazlarda Windows Yedekleme genel kullanıma sunuldu. Cihaz yenileme, yükseltme veya yapay zekâ destekli PC geçişlerinde kesintisiz üretkenlik sağlıyor. [PowerShell 2.0] Ağustos 2025’ten itibaren Windows 11 artık PowerShell 2.0’ı içermeyecek. Daha güncel sürümler (5.1 ve 7.x) kullanılmaya devam edecek. Düzeltmeler ve İyileştirmeler Görev Çubuğu önizleme hataları giderildi. Dosya Gezgini’nde Unblock seçeneği çalışmama sorunu çözüldü. Windows Hello yüz tanıma giriş hatası düzeltildi. Ayarlar’da güvenlik anahtarı eklerken çökme sorunu giderildi. Canlı Altyazılar opaklık ayarı artık düzgün çalışıyor. IME (Çince yazma) ile kopyalama sonrası karakter kaybolma sorunu çözüldü. dbgcore.dll ve Kerberos kaynaklı çökmeler düzeltildi. Giriş ekranında boş beyaz ekran / "just a moment" bekleme sorunları azaltıldı. Miracast ses kesilme problemi giderildi. Ses hizmeti kararlılığı artırıldı. Microsoft Pluton Cryptographic Provider başlatma hatası çözüldü.
23783 Başarılı DPI Efendisi Mekanik Usta Katılım 6 Temmuz 2025 Mesajlar 6.631 Makaleler 1 Çözümler 7 Beğeniler 6.121 30 Ağustos 2025 #2
KS KS 1 19750 Uzman Katılım 28 Mart 2025 Mesajlar 1.341 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 820 30 Ağustos 2025 #3 23783 dedi: Genişletmek için tıkla... Sen de kur. Son yeni teknoloji süper bir şey.
2 26226 Becerikli Katılım 27 Ağustos 2025 Mesajlar 228 Beğeniler 158 30 Ağustos 2025 #4 SSD sorunu yoksa yüklenir.
23783 Başarılı DPI Efendisi Mekanik Usta Katılım 6 Temmuz 2025 Mesajlar 6.631 Makaleler 1 Çözümler 7 Beğeniler 6.121 30 Ağustos 2025 #5 19750 dedi: Yeni Özellikler [Kilit Ekranı] Daha fazla widget ve kişiselleştirme: Hava durumu, Spor, Trafik, İzleme listesi vb. Widget’lar eklenip çıkarılabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor. Genişletmek için tıkla... Vay be. 2 saniye görüyorum zaten kilit ekranını 3 saniye olacak bundan sonra.
19750 dedi: Yeni Özellikler [Kilit Ekranı] Daha fazla widget ve kişiselleştirme: Hava durumu, Spor, Trafik, İzleme listesi vb. Widget’lar eklenip çıkarılabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor. Genişletmek için tıkla... Vay be. 2 saniye görüyorum zaten kilit ekranını 3 saniye olacak bundan sonra.
KS KS 1 19750 Uzman Katılım 28 Mart 2025 Mesajlar 1.341 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 820 30 Ağustos 2025 #6 26226 dedi: SSD sorunu yoksa yüklenir. Genişletmek için tıkla... Ben de 5-6 yıllık 120 GB Sata3 James Donkey SSD var. 60 TL'ye almıştım o zaman. Patlamadı. Sizin ki hiç patlamaz .
26226 dedi: SSD sorunu yoksa yüklenir. Genişletmek için tıkla... Ben de 5-6 yıllık 120 GB Sata3 James Donkey SSD var. 60 TL'ye almıştım o zaman. Patlamadı. Sizin ki hiç patlamaz .
2 26226 Becerikli Katılım 27 Ağustos 2025 Mesajlar 228 Beğeniler 158 30 Ağustos 2025 #7 19750 dedi: Ben de 5-6 yıllık 120 GB SATA3 James Donkey SSD var. 60 TL'ye almıştım o zaman. Patlamadı. Sizin ki hiç patlamaz . Genişletmek için tıkla... Tabii ama sürekli okuma yazma yapıyorum 2 yılda 85TB okuma yapmışım önlem gerekli.
19750 dedi: Ben de 5-6 yıllık 120 GB SATA3 James Donkey SSD var. 60 TL'ye almıştım o zaman. Patlamadı. Sizin ki hiç patlamaz . Genişletmek için tıkla... Tabii ama sürekli okuma yazma yapıyorum 2 yılda 85TB okuma yapmışım önlem gerekli.
23783 Başarılı DPI Efendisi Mekanik Usta Katılım 6 Temmuz 2025 Mesajlar 6.631 Makaleler 1 Çözümler 7 Beğeniler 6.121 30 Ağustos 2025 #8 19750 dedi: Sen de kur. Son yeni teknoloji süper bir şey. Genişletmek için tıkla... Widget koyacaklarına şu SSD işini çözsünler sonra.
19750 dedi: Sen de kur. Son yeni teknoloji süper bir şey. Genişletmek için tıkla... Widget koyacaklarına şu SSD işini çözsünler sonra.
KS KS 1 19750 Uzman Katılım 28 Mart 2025 Mesajlar 1.341 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 820 30 Ağustos 2025 #9 26226 dedi: Tabii ama sürekli okuma yazma yapıyorum 2 yılda 85TB okuma yapmışım önlem gerekli. Genişletmek için tıkla... Okuma hızı düşmediği için hızlı zaten. O da kolay kolay düşmez. Benim ki hala 400 - 500 Mb/s hızında geziyor ama yazma hızı düşük. Windows 11'i savunmak için demiyorum .
26226 dedi: Tabii ama sürekli okuma yazma yapıyorum 2 yılda 85TB okuma yapmışım önlem gerekli. Genişletmek için tıkla... Okuma hızı düşmediği için hızlı zaten. O da kolay kolay düşmez. Benim ki hala 400 - 500 Mb/s hızında geziyor ama yazma hızı düşük. Windows 11'i savunmak için demiyorum .
6 6159 Uzman Katılım 19 Nisan 2024 Mesajlar 258 Çözümler 1 Beğeniler 115 30 Ağustos 2025 #10 Bu güncellemeyle SSD sorunu çözüldü mü?