MitoCreative

Başarılı
Windows 11 sistem sürekli uyku moduna giriyor. Kullanımda sorun yok ancak herhangi bir işlem yapılmadığında tamamen kapanıyor ve klayve ile uyandırmayı denediğimde tepki vermiyor. Güç tuşuna basılınca oturum kilitli şekilde açılıyor. MSI denetim programları kurulu değil. Güç modu performansta. Ekran kapanma aslada, güç ve uyku ayarlarını tamamen kapattım. Aygıt Yöneticisi USB güç kazanımı için bu bilgisayarı kapatsın özelliğini devre dışına aldım. Anakartın belli bir ayarı var mıdır bunun için? MSI Pro H610M-E işlemci Intel i5 12400F. İşlemci stok fanlı ısındığı için bu devreye giriyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum senin durum uykudan ziyade hazırda bekletme saçmalığına benziyor. BIOS'tan ErP Ready ayarını kapatıp Resume By USB Device seçeneğini aç ki klavye uyanabilsin. Windows tarafında da CMD'yi yönetici açıp powercfg -h off komutunu gir ve denetim masasından hızlı başlatmayı kapat. Isınma mevzusuna gelirsek, işlemci ısınınca sistem uykuya girmez, ya kendini korumak için kapatır ya da frekans kısar yani yaşadığın şey tamamen güç yönetimi çakışması bence.

Dostum senin durum uykudan ziyade hazırda bekletme saçmalığına benziyor. BIOS'tan ErP Ready ayarını kapatıp resume by USB device seçeneğini aç ki klavye uyanabilsin. Windows tarafında da CMD'yi yönetici açıp powercfg -h off komutunu gir ve Denetim Masası'ndan hızlı başlatmayı kapat. Isınma mevzusuna gelirsek, işlemci ısınınca sistem uykuya girmez, ya kendini korumak için kapatır ya da frekans kısar yani yaşadığın şey tamamen güç yönetimi çakışması bence.

Hocam BIOS'a baktım ErP Ready kapalı duruyor resume by USB deviceyi enable yaptım dediğiniz komutu yönetici olarak uyguladım şu an bekliyorum ne olacak diye. Bu arada hazırda bekletme seçeneği bende görünmüyor. Sebebini bende bilmiyorum manuel elle driver kurdum belki de o yüzdendir.

Hocam BIOS'a baktım ErP Ready kapalı duruyor resume by USB deviceyi enable yaptım dediğiniz komutu yönetici olarak uyguladım şu an bekliyorum ne olacak diye. Bu arada hazırda bekletme seçeneği bende görünmüyor. Sebebini bende bilmiyorum manuel elle driver kurdum belki de o yüzdendir.

Hazırda bekletme seçeneğinin görünmeme sebebi zaten uyguladığın komut o komut o özelliği kökten kaldırdığı için artık menüde çıkmaz, yani doğru yoldasın. ErP ve USB ayarlarını da yaptıysan sistemin artık boşta kalıp uyanmama ihtimali çok düşük. Bir süre test et, eğer yine aynısını yaparsa Intel management Engine sürücüsünü Aygıt Yöneticisi'nden kontrol edersin ama şu anki işlemler sorunu çözmeye yeterli.

Eğer ileride bir sebeple geri açmak istersen aynı şekilde CMD'ye powercfg -h on yazman yeterli olur ama şu an kapalı kalması senin hayrına.

Hazırda bekletme seçeneğinin görünmeme sebebi zaten uyguladığın komut o komut o özelliği kökten kaldırdığı için artık menüde çıkmaz, yani doğru yoldasın. ErP ve USB ayarlarını da yaptıysan sistemin artık boşta kalıp uyanmama ihtimali çok düşük. Bir süre test et, eğer yine aynısını yaparsa Intel management Engine sürücüsünü Aygıt Yöneticisi'nden kontrol edersin ama şu anki işlemler sorunu çözmeye yeterli.

Eğer ileride bir sebeple geri açmak istersen aynı şekilde CMD'ye powercfg -h on yazman yeterli olur ama şu an kapalı kalması senin hayrına.
çok teşekkür ederim.