Windows 11 kurulum esnasında "yükleme başarısız oldu" hatası veriyor

asiwe

Uzman
Merhaba, kardeşimin bilgisayarına Windows 11 yüklemeye çalışıyorum ancak kurulumda bu hatayı alıyorum. Hata ekranını ve hatayı almadan önceki ekranı aşağıya koydum. Flash belleği 2 kere sıfırdan hazırladım. Öncesinde ilk ekran geldikten 2 saniye sonra falan hata verirken yeniden hazırladığım USB'de süre 15 saniyelere kadar geldi ama yine de hata alıyorum.

Yanlış bilgi
Hocam öncelikle şunları bilmemiz gerekiyor:
Makinenin TPM 2.0 desteği var mı?
Secure boot var mı varsa eğer açık mı?
16 GB RAM var mı?

Hocam öncelikle şunları bilmemiz gerekiyor:
Makinenin TPM 2.0 desteği var mı?
Secure Boot var mı varsa eğer açık mı?
16 GB RAM var mı?

32 GB RAM var. Secure Boot kapalı diye görmüştüm. TPM 2.0 olayını bilmiyorum.
Daha demin kardeşimden bir şey öğrendim. Laptopta Linux ve Windows 11 kuruluymuş ve bir süredir Windows 11 açılmıyormuş. Açılışta işletim sistemi seçilen ekranda Windows 11 seçtiğinde bir süre siyah ekranda kalıp tekrar işletim sistemi seçme ekranına atıyormuş. O yüzden format atmak istemiş zaten.

Windows 10 kurup Windows 11'e upgrade etmeyi deneyebilirsiniz hocam.

Bende de bu sıkıntı olmuştu A101'den USB alıp denemiştim düzemişti.

Bende de bu sıkıntı olmuştu A101'den USB alıp denemiştim düzemişti.

Bende sağa sola kanırtarak çalıştırabildiğim bir flash vardı. Ona bir şekilde Windows yükledim. Laptopa takma işi daha da büyük işkenceydi. Flashı farklı şekillerde kanırtarak 8 kere falan reset atmak zorunda kaldık. Ama günün sonunda kurulum ekranı geldi ve Windows'u kurduk. Sorun cidden flashmış teşekkürler.

Bir de hocam USB'nin dosya sistemi FAT32 olması lazım.

Size çözümü isterseniz yazabilirim, direk uğraşmak istemiyorsanız disk parttan Windows yükleme ekranı gelmeden önce disk sıfırlama kısmına gelmeden, diskparta bağlanıp kendi SSD diskinizi sıfırlıyorsunuz yani CMD'den diskparta bağlanıyorsunuz. Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…