Rehber Windows 11 kurulumda internet isteme kısmı nasıl atlanır?

14356

Uzman
Makaleler
3
Bildiğiniz üzere, Windows'ta artık bypass nro yöntemi ile internet kısmını atlamak kaldırıldı. Bugün size yeni yöntemi adım adım anlatacağım.

Öncelikle, Windows kurulum ekranında iken Shift ve F10 tuşlarına basıp CMD ekranına girelim. Daha sonra bu ekranda start ms-cxh:localonly yazalım ve Enter tuşuna basalım. Sonrasında bir ekran gelecek. Bu ekranda kullanıcı adı ve şifre girelim; şifre istemiyorsak boş bırakalım. Devam tuşuna basalım. Bilgisayarımız yeniden başlayacaktır ve internet istenen kısımdan kurtulacaksınız.

Neden ki? Windows kurulumuna geçmeden önce kabloyu çeksem, Microsoft hesabı girecek internetim olmayacak.
Eski sürüm ISO dosyaları için olabilir ama şuanda internet kullanımını zorunlu yaptı Microsoft.

Ha, ama özel ISO yüklediyseniz, onlarda kapalı olabilir; o ayrı. Orijinal ISO'da durum bu. Ayrıca, Rufus ile de kapatmak mümkün.

Neden ki? Windows kurulumuna geçmeden önce kabloyu çeksem, Microsoft hesabı girecek internetim olmayacak.
Microsoft onu düşünmüş, sol alt köşede İnternet Bağlantım Yok seçeneği çıkıyordu ya hani, heh işte o yok artık.

İnternetin de yoksa, ya bağlarsın ya da bu komutu girersin, aksi halde 1 adım ileriye gitme şansın yok.

Bunu da kaldıracaklar yakında öyle bir haber okumuştum 1-2 gün evvel.

11 kullanan düşünsün. Ben hala 10'dayım.

Selam. Neden yeniden başlasın ki onu yapınca kullanıcı adı oluşturup ireli deyince doğrudan masaüstüne gitmeyecek mi?
Windows 11 İnternet Bağlantısı ve Microsoft Hesabı Olmadan Kurulum Rehberi (Nisan 2025 Güncel)

Ben nereden bileyim hocam Allah aşkına ya öyle oluyor işte.

Aslında yeniden başlatma değil, ileriye atıyor demek daha doğru olur muş. Yazıyı tam okumamıştım, videodaki 'yeniden başlıyor' olarak sanmıştım ama değilmiş.

Şimdi izledim videoya doğrudan gidiyoruz masaüstüne yani komutu kullanıp yerel hesap oluşturup yeniden başlatmıyor doğrudan masaüstüne gidiyorsunuz. İlk başta inanmamıştım fakat attığınız videoda izledim. Öyle oluyor bunu yapınca masaüstüne gidiyoruz. Olur böyle şeyler merak etme ve pes etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…