Windows 11 LTSC kurmak mantıklı mı?

GRL

Becerikli
Selam. Şu an da Windows 11 Home kullanıyorum ve SSD'de gerekli gereksiz fazla şey var, temiz kurulum gerçekleştirmek istiyorum.
Windows 11 LTSC kurmak istedim fakat biraz araştırdığımda pek çok link var, hangisini kuracağım bilemedim. (Link bırakırsanız çok makbule geçer.)

Windows 11 Home kurup devam etmeli mi, LTSC denemeli miyim? Genelde oyun oynuyorum, masaüstünde ve oyunlarda performans farkı olur mu?

Home veya Pro sürümünde kullandığınız lisans, LTSC için geçerli olmaz.

Bu çok büyük bir eksi bana göre. Çünkü mesela LTSC 2024 kurmak istesem şu anda CMD komutlarıyla falan bayağı uğraşman gerekiyor. Bir de LTSC keyleri çok pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
LTSC 2024 kurmak istesem şu anda CMD komutlarıyla falan bayağı uğraşman gerekiyor.
Ben Windows 11 24H2 LTSC Türkçe ISO kurup ardından massgrave sitesinde bulunan generic Windows 11 IoT LTSC ürün anahtarını uyguladığımda hem Windows etkinleşiyor hem de edisyon IoT LTSC'ye yükseliyor.

Onun dışında LTSC sürümlerinin istenmeyecek bir sürü uygulamanın gelmemesinin yanı sıra Home veya Pro sürümlerinde bulunan zorlamaları da bulunmuyor (Otomatik güncelleme yeniden başlatması veya aklıma gelmeyen benzeri şeyler). Çünkü bu edisyonlar işletim sisteminin sorunsuz ve sürekli çalışmaya devam etmesi odağıyla tasarlanmıştır.

İfadeler: GRL
Teşekkür ederim. Generic ürün anahtarını da bulamadım hocam. Türkçe olanı kurmamda da sorun yok değil mi?

Teşekkür ederim. Generic ürün anahtarını da bulamadım hocam. Türkçe olanı kurmamda da sorun yok değil mi?
Rica ederim. Aslında olay şu şekilde: IoT LTSC sürümünün sadece İngilizce ISO dosyası bulunuyor, Windows'ta sonradan dil değiştirdiğimizde bazı yerlerin kurduğumuz ISO'nun dilinde kaldığı durumlar oluyor. Bu yüzden LTSC Türkçe ISO kurup ardından IoT LTSC ürün anahtarı girip edisyonu IoT LTSC'ye yükseltmiş oluyoruz. Böylece hem tamamen Türkçe bir sisteme sahip oluyoruz hem de IoT LTSC edisyonuna geçmiş oluyoruz.

Türkçe olanı kurmanızda sıkıntı yok yani, sonradan dilerseniz anlattığım yöntemle edisyonu IoT LTSC sürümüne yükseltebilirsiniz. IoT LTSC farkları da aşağıdaki şekilde.

İfadeler: GRL
@Exinie, Teşekkür ederim tekrar kuruluma başlıyorum.

Windows 11 LTSC ilk çıktığından beri kullanırım. Berbat consumer versiyonlarına göre kat kat güzel versiyon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…