Kendimi bildim bileli Windows 10 ve 11 kullanıyorum. Birkaç ay önce LTSC sürümüne geçtim; sistem ilk başta güzel gelse de rastgele çökmeler ve Windows'un kendi işlevlerinin bile bazen düzgün çalışmaması gibi sorunları hâlâ yaşamaya devam ediyorum.
Sistemimi Linux'a taşımayı düşünüyorum ancak oyun alışkanlıklarım konusunda bazı tereddütlerim var:
Anti-Cheat ve Riot Oyunları: Düzenli olarak Riot Games oyunları oynayan birisiyim. Gerçi bir süredir bu oyunları bırakmak istiyordum, belki de Linux'a geçiş yapmak bu kararım için iyi bir bahane olur.
Diğer Oyunlar: Riot dışında çok fazla anti-cheat gerektiren oyun oynamıyorum; belki sadece Easy Anti-Cheat (EAC) kullanan 2-3 oyun vardır. Bunların haricinde genellikle hikayeli oyunlar ve indie yapımlar tercih ediyorum. Nadiren FACEIT giriyordum ama girmesem de olur sanırım.
Eğer Linux'a geçersem;
Kaynak tüketimi,
Oyun performansı,
Genel kullanıcı deneyimi
açısından memnun kalır mıyım? Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Duruma göre bu akşam geçiş yapmayı düşünüyorum.
CachyOS, Arch tabanli bir dağıtım. Arch tabanli dağıtımlar ise genellikle sürekli güncelleme alan dagitimlardir. Guncellemelerin sorunlu olma ihtimali ve Arch'ın yapısı geregi karışık (ilk kullanicilar icin) olmasi ilk basta Linux çekirdeğinden soğumaniza olanak saglayabilir.
CachyOS, Arch tabanli bir dağıtım. Arch tabanli dağıtımlar ise genellikle sürekli güncelleme alan dagitimlardir. Guncellemelerin sorunlu olma ihtimali ve Arch'ın yapısı geregi karışık (ilk kullanicilar icin) olmasi ilk basta Linux çekirdeğinden soğumaniza olanak saglayabilir.
Çok fazla seçenek var, ne kuracağımı bilmiyorum açıkçası, CachyOS iyi ise hemen soğuyacağımı sanmıyorum. Öğrenmeye açığım ancak dediğiniz kadar problem yaratacaksa dediklerinizden birini kullanabilirim belki.
Çok fazla seçenek var, ne kuracağımı bilmiyorum açıkçası, CachyOS iyi ise hemen soğuyacağımı sanmıyorum. Öğrenmeye açığım ancak dediğiniz kadar problem yaratacaksa dediklerinizden birini kullanabilirim belki.
Öğrenmeye açıksanız denemekten zarar gelmez tabii ki Umarım memnun kalırsınız. Eger kurmayi düşünürseniz Btrfs dosya sistemini kullanabilirsiniz. Böylece sistem yedeği almaniz kolaylasir ve ufak bir sorunda geri dönüşünüz kolay olur.