Windows 11 LTSC yüklenmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mecheantes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 340
  • Etiketler Etiketler
    windows

mecheantes

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Dünden beri Windows 11 LTSC kurmakla uğraşıyorum lakin hiçbir şekilde kuramadım. Kasamda SATA SSD ve M.2 SSD bulunuyor, önceden SATA SSD'ye kurulu olan Windows'un yavaşlığından bunaldığım için dün M.2 SSD'ye kurma kararı aldım. Windows'u kurulum USB'si hazırladım ve her şeyi sorunsuz yaptım ancak o işlemden sonra ne M.2 SSD'yi ne de SATA SSD'yi biçimlendirdikten sonra BIOS'ta Boot Manager yapamadım. Aynı zamanda BIOS'un ayarlarını varsayılan yapınca hiçbir boot option göremedim. İşim gereği hızlı bir depolama alanı şart ve işlerimi de bilgisayardan hallediyorum genelde ancak dünden beri bu sorunu çözemedim.

Bence normal Windows 11 kurun. LTSC biraz akrışık bir sürüm. Ayrıca birkaç eksiği de var. Mesela MS Store uygulamalarının "sağlıklı " çalışamaması gibi.

Bence de yani Windows 11 Pro kurun, sonra Wintoys ve Winutil kullanabilirsiniz. Eğer ki sisteminizin RAM'i işlemcisi eskiyse yeniyse sadece Wintoys'tan telemetri kapatıp geçebilirsiniz. Ben en azından öyle yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence normal Windows 11 kurun. LTSC biraz akrışık bir sürüm. Ayrıca birkaç eksiği de var. Mesela MS Store uygulamalarının "sağlıklı " çalışamaması gibi.

Sorunun o olduğunu düşünmüyorum hocam. Geçen seneden beri çıktığından beri kullanıyorum lakin ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Arkadaşlarıma da sordum onlarda da böyle bir sorun görmedim.

Bence normal Windows 11 kurun. LTSC biraz karışık bir sürüm. Ayrıca birkaç eksiği de var. Mesela MS Store uygulamalarının "sağlıklı" çalışamaması gibi.
Bence de yani Windows 11 Pro kurun sonra wintoys ve winutil kullanabilirsiniz eğer ki sisteminizin RAM'ı işlemcisi eskiyse yeniyse sadece wintoystan telemetri kapatıp geçebilirsiniz ben en azından öyle yapıyorum.
Ne alakası var? LTSC sürümleri iş ve şirketler için üretilen ve daha az gereksinime sahip özel sürümlerdir. Ayrıca yönetici olarak "wsreset /i" komutu çalıştırırsanız, Microsoft Store uygulamasını kuruyor ve uyumluluk sağlamaya başlıyor. Yazdıklarınızın tam tersi. Standart sürümde yaşayacağınız sorunları LTSC sürümlerinde göremezsiniz.

CSM açıksa bir kapatıp bakın, USB'yi de görmüyor mu?

Bilgisayarı açıp kapattım boot optionda gözüktüler CSM açıkken ancak CSM kapattığım zaman sadece kurulum USB'si gözüküyor.
CSM açıksa bir kapatıp bakın, USB'yi de görmüyor mu?

Dosya Ekleri

• image.webp
    347,8 KB · Görüntüleme: 35
USB'yi seçip, Windows kurulum ekrana gelin oradan gözükecek mi? Gözükmezse gizlenmiştir, shfit+F10 bas karşına CMD ekranı gelecek. Oradan diskpart yaz arından, list disk yaz ardından karşına takılan olan depolama alanları gösterecek; select disk X diyerek ardından clean sonra convert GPT yap çık. Sayfayı yenile karşına çıkacak mı bak.

Kurulum ekranında gözüküyor hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…