Windows 11 siyah arka plan problemi

Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
Arka plan fotoğrafına sağ tıklayıp, masaüstü fotoğrafı olarak ayarla dediğimde, masaüstü siyah oluyor. Ayrıca kişiselleştirme ayarlarından Resim'e tıkladığımda otomatik olarak düz renge geçiyor. Ne yapılmalı? Windows 11 Home son sürüm kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak açıp aşağıdaki komutu çalıştırın.

SFC /scannow (Windows sisteminde bozulan dosyalar varsa onları onarıyor.)

%100 olduktan sonra biraz bekleyip yeniden başlatın. Sonrasında tekrar deneyin.

Son düzenleme:
İfadeler: YLN
Artı -1 Eksi
Görseli masaüstüne kopyalayıp tekrar “Masaüstü arka planı yap” deyin. Olmazsa görselin .jpg veya .png olduğundan emin olun. Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Ekran’dan “Arka plan görsellerini göster” seçeneği açık mı kontrol edin. Genelde bu üçü sorunu çözer.

Artı -1 Eksi
İlk olarak sistem taramasını komut yerine Wintoys aracı ile de rahatça yapabilirsiniz.

Wintoys benzeri bir araç ile (Shutup10, Optimizer, Privacy Sexy) Windows ayarlarını zorla kapattıysanız da bunlardan biri bozmuş olabilir.

Windows 11 arka plan için bazen kendi dosyalarında bir yedek bırakmıyor. Eğer yer değiştiriyorsanız bu duvar kağıdını bozabiliyor.

Ayrıca sürücü sorunları da benzer nedenlere yol açıyor. Sürücüyü DDU ile kaldırıp geri yüklemeyi deneyebilirsin.

Son olarak ben Win11'de DP kablomdan ve uyku, ekranı kapat modlarında bazı Hz ve görsel bozulmalar yaşıyordum.
Kısaca DP kablosunu daha kaliteli bir ürünle değiştirdim. Güç planımdaki ekranı kapat, uyku moduna geçir seçeneklerini tamamen kapattım. Yani hiçbir zaman olarak değiştirdim. Buna ek olarak monitör sorun yaşamasın diye ekran koruyucuyu da açtım.

Artı -1 Eksi
Şimdi bende olan bir sorundan dolayı söylüyorum bunu belki yardımcı olur:

Görsel kayıpsa eğer bende direkt siyah ekran yapıyordu kişiselleştirden seçmeme rağmen. Haberiniz olsun bu da bir dipnot.

Artı -1 Eksi

Başka bir kaynaktan görüp denemiştim, çalışmadı.

Windows 11'de öyle bir ayar yok. Arka plan görüntülerini kaldır diye bir seçenek var, işaretli değil.

Arka planı ayarladıktan sonra görselin konumunu değiştiriyor musunuz?

Hayır.

Herhangi bir işe yaramadı.

Şimdi bende olan bir sorundan dolayı söylüyorum bunu belki yardımcı olur:

Görsel kayıpsa eğer bende direkt siyah ekran yapıyordu kişiselleştirden seçmeme rağmen. Haberiniz olsun bu da bir dipnot.

Görselin konumunu değiştirmiyorum, sağ tık arka plan yap deyince simsiyah oluyor direk.

Artı -1 Eksi
Arka plana ayarlarında Slayt gösterisi veya Windows spot olmadığından da emin olun. Spot kafasına göre bozulabiliyor. Fotoğrafı buradan değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Atıyorum Windows'un kendi arka planlarını yapın. Eğer onlar sistem yeniden başlatınca düzgün çalışıyorsa, kullanmaya çalıştığınız görselin çözünürlük, format vb. uyumsuzluk oluşturan bir sorunu olabilir.

Mesela ben Wintoys ve yukarıda bahsettiğim bazı uygulamalar ile ayar yapmıştım. Girişteki görsel çoğu zaman yüklenmiyor, mavi Windows arka planı yükleniyor. Böyle bir uygulama ile ayar değiştirdiyseniz, yani Windows'un bir işlevi kapandıysa diğerlerini bozma ihtimali de var.

Ayrıca Wintoys üzerindeki bakımdan sonra yeniden başlattınız mı? Bazen o onarım yeniden başlatınca da işe yarıyor.

Bir de BongoCat adlı oyunu yükledim ve biraz kurcaladım. Bu tarz masaüstünde en üstte gözüken uygulama, oyun vb. de tasarruf amaçlı otomatik arka planı siyaha çeviriyor olabilir. Buna benzer çalıştırdığınız bir uygulama var mı? Arkada çalışan uygulamaların ayarlarını kurcalayarak anlayabilirsiniz. Veya tüm uygulamaları kapatıp, arka plan ayarlamayı tekrar deneyebilirsiniz.

Artı -1 Eksi

Arka plan ayarında resme bastığımda otomatik olarak düz renke atıyor, resim seçtirmiyor bug gibi.

Tüm uygulamaları kapatıp denedim sonuç aynı, ayrıca wintoys sonrası restart yaptım yine düzelmedi. Garip bir problem çözemiyorum ne yaptıysam.

Artı -1 Eksi
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…