Windows 11 yeniden başlatınca "0xc0000001 / SrtTrail" hatası veriyor

neodiim

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 3-4 aydır çözemediğim garip bir Windows 11 sorunu yaşıyorum.

Sorun sadece yeniden başlatma yaptığımda ortaya çıkıyor. Bilgisayarı normal şekilde kapatıp tekrar açtığımda ise herhangi bir problem yaşamıyorum.

İlk olarak birkaç ay önce Windows Update geldikten sonra “Güncelleştir ve yeniden başlat” seçeneğine bastığımda bilgisayar açılmadı ve SrtTrail.txt hatası aldım. Windows'un bozulduğunu düşünüp format attım.

Daha sonra benzer durum tekrar oldu. Windows Defender'ı aktif etmek için yeniden başlatma gerekti ve yeniden başlattığımda bu kez Windows 11 0xc0000001 hatası aldım. Yine Windows'u formatladım.

Fakat dün Windows tamamen normal çalışırken hiçbir güncelleme veya değişiklik yapmadan bilgisayarı normal şekilde Yeniden Başlat seçeneğiyle yeniden başlattım ve yine aynı 0xc0000001 hatasını aldım.

Bu sefer format atmadım. Güç düğmesinden birkaç kez kapatıp açmayı denedim; yaklaşık 10-20 denemeden sonra Windows kendiliğinden açıldı. Şu anda bilgisayarı normal şekilde kapatıp açtığımda hiçbir problem yok. Ancak Yeniden Başlat dediğim anda aynı sorun tekrar ortaya çıkıyor.

Windows açıldıktan sonra:
  • SFC /scannow çalıştırdım, herhangi bir bozulma bulmadı.
  • Windows'un sistem dosyalarında problem görünmüyor.
  • Temiz kurulumdan sonra bile aynı problem tekrar yaşandı.
  • Sorun özellikle Restart işleminden sonra ortaya çıkıyor.
  • Power off Power on yaptığımda ise sistem normal açılıyor.
Özellikle Windows'u birkaç kez sıfırdan kurmama rağmen problemin devam etmesi ve sadece restart sonrasında ortaya çıkması bana normal bir Windows dosya bozulması probleminden daha farklı bir şey varmış gibi geldi. Neden olur, donanımda mı bir sıkıntı var acaba?

Sistem özellikleri
Ryzen 5 7500F
RTX 5060
Corsair Vengeance DDR5
MSI Pro A620M-B EVO

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…